реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Турецькі апельсини пішли в суд

Громадянин Туреччини, який слідував на вантажному автомобілі «Мерседес» з Болгарії до Російської Федерації, порушив строки транзиту при переміщенні вантажу територією України.

При в’їзді в Україну перевізник надав письмове зобов’язання вивезти вантаж за її межі до 19 квітня 2011 року. До митного поста «Сеньківка» автомобіль прибув із запізненням на 6 днів. Співробітники митниці встановили порушення під час здійснення митного контролю. Відносно перевізника порушена адміністративна справа за статтею 349 Митного кодексу України. Попередня вартість 21-ї тонни апельсинів, що знаходились в автомобілі, становить більше 177 тисяч гривень. Вантаж затриманий до рішення суду.

Перевізник, у разі виникнення у нього поважних причин для продовження строків транзиту, повинен був звернутись до митниці із відповідною заявою до закінчення встановленого терміну. Чому він цього не зробив – пояснюватиме тепер у суді. Санкції статті, за якою складено протокол про порушення митних правил, передбачають накладення на порушника штрафу у розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскацію товарів. Про це повідомила прес-служба Чернігівської митниці.




Теги:Контрабанда, порушення, Туреччина, митниця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar