реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Туреччина, вперед!

Поки на Банковій у нас знаходиться оте, що обрали 73%, а його холуї їздять до Мінська і щось там обговорюють з путінськими холуями, ми змушені підводити підсумки дня операції турецьких військових сил, які опівночі на 1 березня, почали давно обіцяну операцію , назва якої з турецького, деякі фахівці перекладають як «нагинання Вані Раком» або «НВР»

Отже, після обіду, з численних джерел, таки прийшли підтвердження того, що третій літак російських міжгалактичних військ, закамуфльований під сирійську газонокосарку, був збитий і сумно впав на землю. Що там сталося з екіпажем - невідомо, але турецькі джерела повідомляють, що в усіх трьох випадках, в небі спостерігалися парашути.

Це говорить про те, що спроба таки оспорити панування турецької авіації в повітрі - закінчилася провалом. Звичайно, росіяни можуть кинути в бій свої вундервафлі, якими пишаються і розповідають, що вони у них краще, ніж американські літаки п'ятого покоління, але є нюанс.

Приблизно те ж саме, довго і нудно вони розповідали про свої комплекси ППО, що випередили час і навіть свідомість, які можуть з Хмейміма (Сирія), збити ворожий літак безпосередньо на Юпітері або Сатурні. Але потім довелося пояснювати, що кривизна землі і кривизна дула, не дає їм збити ізраїльські літаки. Ні, це зовсім не означає, що вони і зовсім не здатні збити літак. Свій Іл-20 вони успішно відправили чартером прямо до Гіві, Мотороли і Кобзона, а ось із ізраїльськими - не сталося. До речі, з трьох комплексів ППО, які «оприбуткувала» турецька авіація, був і знаменитий С-300.

Так ось, якщо з вундервафлями трапиться та сама історія і старенькі F-16 покришать їх новітні Су-34 і Су-35, то вони взагалі нікому і нічого не продадуть, зі свого заліза, хіба що фермери візьмуть обприскувати з повітря свої плантації.

Так що поки туркам намагаються протистояти літаки Су-24 і як видно з представлених фото, горять вони хоч і не надто бадьоро, але прийнятно.

Але і на землі було не менш цікаво. Станом на ранній вечір, турецькі війська і їх союзники відновили контроль над 17 населеними пунктами, в зоні деескалації. Причому, противник не сидів склавши руки, а постійно перекидав до місця подій свої підкріплення. Схоже на те, що керівництво сирійської угрупованням російських військ все ніяк не може усвідомити того факту, що повітря вже не їх і що тепер їм треба ховатися так, як раніше ховалися від їх авіації.

Про це свідчить те, що вони самовпевнено женуть колони техніки, забуваючи про те, що зверху вони як на долоні. За моїми підрахунками, цього дня були розгромлені від 3 до 5 колон техніки супротивника, що висувалися до Ідліб. Точно сказати не можу, оскільки за орієнтири бралися різні населені пункти і можливо, якусь колону порахував двічі просто тому, що прив'язка була здійснена за іншими географічними точками.

У будь-якому випадку, це були змішані колони, що складаються з 5-7 танків, декількох БТРів і десятка вантажівок. Ось як виглядає одне з таких повідомлень:

«Весь конвой режиму Асада в місті Хан аль-шаблі, що складається з п'яти танків і семи транспортних засобів БМП, і 47 ополченців Асада були знищені в результаті ракетного удару Туреччини»

Що особливо цікаво, одну з цих колон самі сирійці назвали «російська», а турки просто повторили те, що було у сирійців. Але важливо тут те, що повідомлення про кожну з цих колон, були в минулому часі, оскільки всі вони були знищені. Охочі подивитися на процес знищення однієї з сьогоднішніх колон, можуть зробити це за посиланням.

Ну а ми - продовжуємо стежити за подіями і сподіваємося на те, що Україна вже дуже скоро отримає свого головнокомандувача і тоді, тут будуть зведення вже про звільнення нашої землі.

«Линия обороны» (Переклад Любомира Костюка)

Валентина КОВАЛЕНКО



Теги:Ердоган, Туреччина, російська агресія, Сирія, гібридна війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar