реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Трубадури імперії, або Як Табачник змінює історію на догоду іншій державі

«Російські автори мають дивовижно статичне бачення світу і дивляться на історію з погляду ленінського «хто кого?» або як на битви між богатирями чи між арміями, не розглядаючи ідей, не проводячи кропіткого розшифровування цінностей і слабо усвідомлюючи найголовнішу проблему сучасності, а саме: взаємовідносини між Собою та Іншими».

Єва М.Томпсон «Трубадури імперії: російська література і колоніалізм»

«Показовим тестом на якість української історичної дидактики є пояснення передумов і причин виникнення в 1991 році держави «Україна». Ці питання щоразу більше цікавлять школярів, які вже не знають радянського минулого з власного досвіду. Але схоже, що автори підручників і в цьому випадку мають намір уперто дотримуватися звичної й, на жаль, інтелектуально малопродуктивної антиколоніальної риторики. Вони вдаються до надмірного спрощення, покладаючи відповідальність за ідеологічні ситуації в радянській Україні тільки на московську партійну верхівку, і не зауважують активної ролі самих українських інтелектуалів (наприклад, Миколи Бажана, Олександра Корнійчука, Павла Тичини) у формуванні офіційної політики пам’яті».

Мар’ян Мудрий, науковець

Від редакції. Чи не такі українські (?) професори, як Табачник, завдають ще більшої шкоди Україні, ніж російські історики, які пишуть про Україну.

Ганна Герман: «Він повинен піти»

Заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман (березень, 2010 року): « Я вважаю, незважаючи на те, що Дмитро є фахівцем, що він — інтелектуал, його антиукраїнські висловлювання викликають роздратування у значної частини суспільства. Він міг би сказати: «Оскільки я став яблуком розбрату, я повинен піти». І це було б чесно, і пішло б на користь нашій команді, і він би виріс в очах суспільства завдяки такому кроку, — заявила Герман. — Його ім'я опозиція візьме собі на озброєння, і це стане однією з найгостріших проблем… Оскільки призначення вже відбулося і Табачник не має наміру залишати свій пост, обговорювати негатив ситуації, що склалася, пізно. Тепер важливо, щоб Дмитро Табачник на ділі довів, що його кроки будуть відповідати українським національним інтересам. Якщо це виявиться не так — має бути кардинальне рішення».

Від редакції. Антиукраїнські задуми Дмитра Табачника вже втілюються в реальність. А радикальних кроків влади з припинення антиукраїнських напрямків Дмитра Табачника щось не чути…

Дмитрий ГОРДОН, "Бульвар": "Дмитрий Владимирович по-прежнему готов к самым неожиданным поворотам судьбы. Не зря же вот уже много лет он любовно коллекционирует оружие и батальную живопись".

Від редакції: "Ось яка (і до чого) проявляється любов у міністра освіти. Цікаво..."

Про «табачну» школу без підручників читайте на стор.: http://siver.com.ua/news/tabachna_shkola_bez_pidruchnikiv/2010-09-02-5675




Теги:держава, змінює, історію, іншій, табачник, Імперія, Трубадури, догоду


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Російська література -- це апологетика "уніжєнних і аскарбльонних" та "лішніх людєй". В той час, як українська, так як і всі європейські -- ідеї лицарства: навіть Чіпка і то бореться! Навіть Соломія та Остап у Коцюбинського тікають від тиранії, борючись таким чином. А рос. л-ра -- це атстой з "жовтим домом" Достоєвського і К.
avatar