реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Трьохсотлітня ювілярка святкує в Чернігові

Урочистості з нагоди 300- річчя козацької Катерининської церкви в Чернігові розпочалися із зустрічі Патріарха Київського і всієї Руси- України Філларета. Діти в українських строях кидали йому під ноги пелюстки квітів, вітали голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, народні депутати Владислав Атрошенко та Олександр Кодола, міський голова Олександр Соколов.

Звичайно, дехто став шептати про тих владців, які завжди хилилися в поклонах перед московською церквою та закривали очі на ординський намет довгих 8 років під храмом. Але, як ми знаємо з біблейської притчі про виноградаря, Господь і тих приймає, хто в 11 годині прийшов до Нього...

Зворушливо діти з притулку "Надія" співали "Боже, Україну збережи, Господи, помилуй нас!"

На Літургію прибули митрополит переяслав - хмельницький, патріарший намісник Єпіфаній, архієпископ рівненський та острозький (колишній - чернігівський) Іларіон, єпископ вишгородський Агапіт. Зустрічав їх та Патріарха архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Оскільки у храмі місця небагато - Літургія транслюється на великий екран біля храму.

Після Літургії - погашення спецконверту з нагоди 300- ліття Катерининської церкви, благословення козацького кулішу - приклад козацької виправки показують козаки із Соколиного хутора Миколи Черепа, що під Качанівкою.

В обласному музично- драматичному театрі імені Т.Шевченка пройде урочисте засідання та концерт з нагоди ювілею козацької церкви.



Теги:патріарх Філарет, Чернігівська єпархія, Катерининська церква


Читайте також



Коментарі (0)
avatar