реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Троєщина піднялася!

Обурені мешканці мікрорайону Троєщина у Києві прогнали забудовників, які поливали людей смолою і бензином. Міліція в цей час героїчно охороняла техніку забудовників.

На своєму акаунті в Фейсбук розповідає народний депутат від "Свободи" Андрій Іллєнко:

-- Історія із забудовою по Маяковського, 4 тягнеться із 2008 року. Саме тоді мародерська Київрада на чолі з Черновецьким з численними порушеннями віддала цю ділянку землі забудовнику. Сам забудовник на місці з`явився лише півроку назад, але відчувши протидію мешканців навколишніх будинків - тимчасово відмовився від активних дій. Але затишшя тривало до 6 серпня 2013 року, коли зненацька зелену зону захопили дві сотні найманців-тітушок, була завезена будівельна техніка і почали рубатися дерева. Тоді місцеві мешканці і запропонували зібратися 7 серпня о 19-00, щоб провести громадські збори і визначити план дій. Нагадаю також, що події відбувалися на території 215 виборчого округу, де мене було обрано народним депутатом.

Я прибув на місце подій якраз о 19-00. Ситуація наступна: все обгороджено парканом, периметр якого захищає не менше сотні професійних бандитів-найманців, яких ми регулярно бачимо на усіх конфліктних забудовах та рейдерських захопленнях. Навколо - кілька сотень місцевих мешканців і група свободівців. Коли люди (серед них дідусі і бабусі, жінки) підходять до паркану і питають найманців, хто вони такі і чому захопили їх сквер, у відповідь лунає мат-перемат, летять каміння, груди землі, розпилюється сльозогінний газ та речовина з вогнегасників. Далі -більше. Я бачив багато подібних протистоянь, але такого не було ніколи. Бандити почали поливати людей гарячою смолою і рідиною, за запахом схожою на бензин. Тут терпець мешканців і урвався.

Це треба було бачити! Проти бандитів реально почав підійматися весь масив! Людей на піку було під тисячу - такої активності мешканців я ніколи не бачив раніше. Молоді і старі, чоловіки і жінки, офісні працівники і робітники - усі стали на захист своєї гідності та свого життєвого простору. Попри шалений спротив бандитів, паркан було прорвано, і в середину увійшли мешканці. Тітушки тікали в абсолютній паніці, кидали на речі на ходу. Ще кілька хвилин тому вони крили пенсіонерів матом і поливали людей смолою, а зараз ці найманці просто рятувалися втечею. Земля знову належить киянам, а бандитів покарано і викинуто геть. Тотальна перемога!

Тепер на місці подій влаштоване цілодобове чергування місцевих жителів і свободівців, є хороші новини і з юридичного напрямку - прокуратура вже оскаржує виділення землі під забудову. Плюс - будемо добиватися кримінального покарання бандитів, які чинили проти людей насилля.

І наостанок - такої свідомості та активності місцевих мешканців у захисті своїх прав, як на Троєщині - я не бачив ніде і ніколи! Це реально треба було бачити - як піднімався весь район! Бабусі, дідусі з паличками, мужики з роботи прямо з маршруток, підлітки, жінки, студенти - за свою землю стали всі. Людей не злякала ні смола, ні газ, ні бики-найманці. От де козацький дух живе в людях!

Сьогодні Троєщина - приклад всьому Києву!



Теги:Андрій Іллєнко, Еко-маркет, забудовники, Троєщина, свобода, Київ


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Нахабні забудовники дістали всіх і всюду.
Ті партії та політичні діячі, що організують людей на оборону від забудовників, матимуть успіх на виборах
avatar
2
Забудовники не були б такими нахабними, якби їм влада не дозволяла у даному випадку - помаранчева, але біло-голубі нічим не кращі, також роздають землю у Києві та області під забудову. Але сумніваюсь, що з підтримки Свободи буде користь, вони Ніну Москаленко підтримували й захищали, а чим все скінчилось... Тому місцевим жителям потрібно сподіватись лише на себе та власні сили
avatar