реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Тривожний дзвіночок Московському патріархату

Думаю, не багато хто знає, що Петро Порошенко має сан у Московському патріархаті - сан іподиякона. Не бозна який та все ж... А ще від підтримує Іонинський монастир у Києві, що відзначається місійною діяльністю (радіопередачі за участі правнука Миколи Лисенка знаєте?).

Але сьогодні Президент України Петро Порошенко разом зі своєю дружиною відвідав ранкову службу у Михайлівському соборі в Києві у день річниці кривавої зачистки Євромайдану. Порошенко наголосив, що саме цей храм став прихистком для постраждалих майданівців, яких жорстоко побили бійці "Беркута" рік тому.

Храм належить УПЦ Київського патріархату - так сталося, що тільки Київський патріархат відкрив мури свого монастиря для потребуючих, а московський патріархат з усіма тими павлами лєбєдями і онуфріями березовськими допомагав "Беркуту" і Януковича називав мало не Богомданим. До речі, Ігоря Рибакова, цього "генерала тушок", також УПЦ МП називало устами Онуфрія "даним Богом". Хто більше заплатить - той і "даний". Забули, недоріки, що Бог - не фраєр...

Молитву за Україну очолив сьогодні Патріарх Київський і всієї Руси - України Філарет.

Та більш важливий сигнал московському патріархату, що прозвучав з уст Президента у посланні Верховній Раді - він наголосив, що сепаратизм на Донбасі починався з хресних ходів. І, звісно, відомо - хто їх проводив. Таки московський патріархат.

Тож тривожний дзвіночок для УПЦ МП пролунав ще раз. І ніякі московські суди над рівненськими архієреями, що посміли підписати меморандум про єдину православну церкву в Україні, не допоможуть УПЦ МП - цьому осколку російської агресії і викривлення православія. Іподиякон Петро ( в миру - Президент Петро Порошенко) тому свідок.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:патріарх Філарет, УПЦ МП, Михайлівський собор, Рівне


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Цікава інформація про чергового "українського" пердизидента.
Так тримати, братва (пробачте - паства).
avatar