реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Традиції європейської демократії в чернігівській транскрипції?

17 травня 2011 року у Чернігівській міській раді проведено круглий стіл під гучною назвою «Традиції європейської демократії в українській транскрипції» за участю, як вказано в офіційному звіті Відділу зв’язків з громадськістю міськради, представників політичних партій, громадських організацій та засобів масової інформації.
Цим заходом і розпочалося відзначення Дня Європи в місті Чернігові, яке триватиме до 25 травня.
На жаль, представників політичних партій, а тим більше депутатів як і керівників міськради, на "круглому столі" помічено не було.
Під час проведення круглого столу звітували про свою діяльність представники мережі «євроклубів» при навчальних закладах. Нагадаємо, що їх створено, у першу чергу, з метою поїздок за кордон викладачів, вчителів, студентів, учнів на стажування чи обмін досвідом.
Шкода, що успіх роботи цих «євроклубів» вимірювався чомусь кількістю українських громадян, які зрештою змогли влаштуватися за кордоном на навчання чи працевлаштуватися.
Тож дивно, коли представник студентського самоврядування одного з ВНЗ зауважив, що є проблема з небажанням багатьох «євролюбів» жити і працювати в Україні, ведуча «круглого столу» категорично зауважила, що міська рада проводить цей захід не для того щоб обговорювати політичні питання.Ще однією темою «круглого столу» був звіт представників деяких підрозділів міськради про їх зв’язки з містами-побратимами та створення для зручності туристичним фірмам офіційного річного календаря заходів, що можуть зацікавити туристів.
Щодо питань безпосередніх контактів між молоддю європейських країн, то в цьому році через брак коштів міською владою не планується проведення вже традиційного молодіжного літнього тритижневого табору разом з побратимами з Брянська і Гомеля. Проте, з міст-побратимів Держави Ізраїль і Чеської Республіки несподівано вперше(!) надійшли пропозиції про участь в цьому молодіжному таборі. Отже, міській владі доведеться шукати вихід з цієї ситуації.Крім того, як зазначено в звіті Відділу зв’язків з громадськістю міськради, «учасники заходу обговорили ключові проблеми орієнтації зовнішньої політики України та наголосили на необхідності дотримання принципів партнерства і добросусідства».
Отака вийшла європейська демократія в чернігівській транскрипції.

Сергій Соломаха









Коментарі (0)
avatar