реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Томенко класно піарить Шевченка

Чернігів відвідав заступник голови Верховної ради України Микола Томенко. Його візит був приурочений дню народження Тараса Шевченка. Він провів зустріч з працівниками музейної сфери, представниками бібліотек та навчальних закладів та презентував нове видання, яке побачило світ.
Це збірка малюнків Тараса Шевченка, які він робив олівцем у своєму робочому альбомі. Велику частину матеріалу для цього видання взяли з колекції знаної на Чернігівщині родини Тарновських.

За словами Миколи Томенка, при виданні основним завданням було зберегти максимальну автентичність робіт Тараса Григоровича, щоб сучасники могли відчути дух великого майстра. Народний депутат повідомив, що, на відміну від влади, яка «готує Шевченка для віпів» і, за словами політика, будує всілякі казино на могилі Шевченка, вони несуть цей найголовніший «бренд» України до людей.

Попри наступ на українство, яке здійснює сама влада, Микола Томенко висловив переконання, що і тепер ми вистоїмо і збережемо «українську душу». Влада і донині боїться духу великого Кобзаря. Про це говорить хоча б те, що не у всіх містах України презентації цієї книжки проходили безперешкодно. Так зокрема у Чернігові влада заборонила проводити зустріч Миколи Томенка з чернігівцями для презентації цієї книги у обласній бібліотеці Короленка. Але зустріч пройшла в іншому залі.

Дана збірка видана накладом всього 2 000 примірників і розповсюджується безкоштовно серед музеїв, бібліотек та навчальних закладів.

Окрім цього Микола Томенко, голова Чернігівської обласної організації ВО «Батьківщина» Олександр Кодола, народний депутат України Валерій Дубіль та представники «Батьківщини» поклали квіти до пам’ятника Шевченку.



Теги:Батьківщина, Тарас Шевченко, Микола Томенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar