реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Гелетей і Гонтарєва - найбільші помилки Порошенка

Народний депутат від фракції "Батьківщини" Микола Томенко розкритикував кадрову політику Президента України Петра Порошенка.

Коментуючи журналістам з нагоди річниці Євромайдану найбільші досягнення і помилки нової влади, Микола Томенко зазначив, що, на жаль, про серйозні досягнення влади навряд чи можна говорити, повідомляє прес-служба нардепа.

За його словами, існує велика кількість помилок нової влади, найбільша з яких – кадрова.

"Особливо йдеться про так званий "перехідний", післямайданний період, коли вся влада до обрання Президента України була сформована за квотно-партійним принципом. Однак, коли говорять, що партії делегували своїх представників у владу, то це не відповідає дійсності. Насправді лише кілька людей із цих партій визначали всю систему влади", — зазначив політик. Правда, Микола Томенко не уточнив які це партії - виправимо його недомовку: це його ж таки "Батьківщина" та "Свобода" ("Удар" відмовився, а перебіжчика Сергія Аверченка виключили з партії). Зокрема, на Чернігівщині від "Батьківщини" були призначені голова ОДА Івашко, його заступник Журман, обласний прокурор Стеценко, перший заступник міського голови Чернігова Миргородський та секретар міської ради Кухар, начальники обласних управлінь юстиції, соціального захисту, капітального будівництва тощо. І чому він не уточнив - які саме люди визначали кадрові призначення?

Коли йдеться про помилки Президента, то, на думку Миколи Томенка, його найбільшою кадровою помилкою є призначення Валерія Гелетея Міністром оборони та Валерії Гонтаревої Головою Нацбанку України.

"Якщо першу помилку Президент вже виправив, то другу має невідкладно виправити. Тому я сподіваюсь, що найближчим часом Президент ухвалить рішення про призначення на посаду Голови НБУ людини, яка буде професійно виконувати свої обов’язки і матиме довіру суспільства,"— підкреслив Томенко.



Теги:Батьківщина, Гелетей, Гонтарева, Чернігівська ОДА, Микола Томенко, кадрові призначення, Сергій Аверченко


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Шановний дописувач, Ви хоч не поленіться та відкрийте сайт Верховної Ради України де написано, що Микола Томенко є заступником голови фракції Блоку Петра Порошенка і не валіть з больної голови на здорову. Ви вже не знаєте за що Батьківщину укусить
avatar
0
2
Та не Президент повинен називати кандидатури, а фахові інститути громадянського суспільства. А Президент хай визначається разом з Верховною радою. А партії це збіговисько дилетантів і авантюристів за гроші олігархічних груп.
avatar