реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Тягнибок і Костенко: дуель аргументів

"Верховну Раду України попереднього (п'ятого) скликання знищила політична корупція та зради. Лідери так званих демократичних сил під час виборів до Верховної ради 6 скликання бравурно розказували про долю політичних зрадників із СПУ, заявляли про очищення власних рядів і безапеляційно обіцяли, що у складі їхніх політичних сил тушок не буде", -- пише у своєму блозі на Українській правді лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок. Українська правда

"Сьогодні політичні зрадники не лише підірвали авторитет своїх політичних сил та небезпечно зміцнили позиції українофобського режиму, вони поставили під загрозу державну незалежність та національний суверенітет, здавши без бою інститут парламентаризму в Україні.

Тепер ті, хто вів за своїми плечима орди зрадників і тушок, повинні понести персональну політичну відповідальність", -- пише Олег Тягнибок. Мова йде про голосування щодо продовження повноважень Верховної Ради і Президента.

46 б'ютівців та екс-членів фракції БЮТ-Батьківщина, 41 народний депутат фракції "Наша Україна-Народна Самооборона", серед яких майже у повному складі групи "Народної самооборони", "За Україну", "Нашої України", "Єдиного Центру" та 4 із 5 членів УНП, зрадили мільйони виборців, які віддали свої голоси за так звані демократичні сили у 2007 році.

Водночас лідер УНП Юрій Костенко вважає правильним таке голосування:"Якщо б парламентські вибори відбулися у березні 2011 року, за відсутності нового виборчого законодавства, діюча влада отримала б колосальні адміністративні можливості для коригування їх результатів, – особливо в разі запровадження "змішаної" системи виборів. Так, до Верховної Ради України на виборах 2011 року не мала шансів потрапити ні одна з державницьких патріотичних партій, на плечах яких постала українська незалежність".Українська правда




Теги:Верховна Рада, УНП, нові вибори, свобода, праві партії, Юрій Костенко, Тягнибок


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Шановні друзі! Не потрібно великого розуму, щоб чітко відповісти на питання про причину такого голосування навіть з боку тих, на кого покладав надію народ, обираючи, за словами шановного Олега Тягнибока, цих депутатів як своїх представників.
Відповідь проста- парламентскі привілеї закрили очі до народних проблем більшості цих людей, яких ми маємо називати парламентаріями. Прикро, але факт. Краще б Юрій Іванович промовчав. Хоча його теж хтось зрозуміє - ну хоче людина якомога ближче досидіти до пенсії , до різних преференцій.
Відповідь на закид пана Тягнибока не витримує жодної критики і просто нервує по повній програмі. Адже хіба не нагода скористатися втратою привабливості річної давнини гасел регіонів,як не виправдавших сподівань?
Не знаю, про які сили, геть втративших можливість пройти під скляний купол Ради каже немов пророк Юрій Іванович, але там би надійно осіла "Свобода", достойні мажоритарники, втратила б достатньо багнетів ПР, послабнула б "Батьківщина", комуністи відполовинились би( розколи, кидайлово, буржуйське життя молодої чети з вождем, тощо) !?
А як би то да дослухався Юрій Іванович і С.І.Хмару на зїзді, радикально налаштованих членів партії з областей, в тому числі і Чернігівської, то можна було б якось життєвіше дивитися на можливість виборів і долю УНП. Але він знов обирає свій особистий шлях, крізь призму свого особистого бачення примари завтрашнього дня. І на цьому примушує погодитися всіх, хто ще поруч зним. Знов помилка. Вкотре за останній рік?
avatar
2
Десь рік тому я тобі, Борисе, те саме казав. а ти ображався...
avatar
3
Борисе, я не знав , що працюєш по сумістництву ще й Вангою-пророком і все бачиш наперед.
Уяви, що у березні 2011 року перемагає клан біло-блакино-червоних і 20-30 "тягнибоківців"-революціонерів.
І що на 4 роки олігархи отримають карт-бланш до 2015 року включно нищити чужий бізнес і українську Україну без виборів?
Чому це ти вирішив, що Костенко відповідав Тягнибоку, а не навпаки?
Перевір!
Заява Костенка з"явилася на блозі УП 1 лютого о 17-17, а Тягнибока о 20-20.
Або просто кожен має власну позицію.
Що тут думати-гадати!?
Тягнибоку, Яценюку потрібно вибори негайно щоб невтрати темп після місцевих виборів, а ВО"Батьківщині" провести своїх лідерів знову у ВРУ.

Головне, що нарешті конституційно розведено у часі чергові вибори до ВРУ і місцеві вибори.
Добре, що не відбуваються одночасно (в один день) і вибори Президента та місцеві вибори депутатів та голів.
Саме виборів раз на 5 років добивалися синьо-білі.
Отже, чергоіві вибори у Верховну Раду відбуваються в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень (наступні вибори у жовтені 2012р.).
Чергові вибори Президента України - в останню неділю березня п'ятого року його повноважень(наступні вибори у березні 2015р.).
Чергові місцеві вибори депутатів і голів - в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень депутатів місцевих рад усіх рівнів і сільських, селищних, міських голів (наступні вибори у жовтні 2015р.).
Погано, що ще не розведено у роках чергові вибори Президента України і чергові місцеві вибори депутатів і голів.
Сподіваюсь, що це ще попереду.

avatar
4
Якщо даєш матеріал, то не роби помилок.
У ВРУ 6 членів УНП , а не 5.
avatar