реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Тягар Чернігова — 248 збиткових підприємств

Добре відомо, що вчасно та у повному обсязі сплачуючи податки, підприємства роблять внесок у розвиток країни, дбають про тих, хто потребує допомоги, забезпечуючи коштами різноманітні державні соціальні програми.

І навпаки, мінімізуючи податки та використовуючи схеми ухилення від їх сплати, керівники підприємств наражають на небезпеку себе та своїх близьких, створюють перепони для розвитку галузей, що фінансуються з бюджету. Бюджет держави доотримає значні кошти, якщо підприємства, котрі мають податкову віддачу менше 1 відсотка, будуть у повному обсязі сплачувати свої податкові зобов’язання. Таких підприємств по місту 1303. А ще більше 500 суб’єктів господарської діяльності звітують про відсутність діяльності. Такі явища податківці розцінюють як економічно негативні. Ті, хто завзято та систематично складають багатоступеневі та сучасні схеми мінімізації податкових зобов’язань, у першу чергу привертають увагу податкових органів. Для вирішення цієї проблеми податківці застосовують усі можливі заходи впливу. Керівників підприємств-мінімізаторів запрошують до податкової інспекції для пояснення причин мінімізації, їх доповіді заслуховують на різних робочих групах та обов’язково перевіряють один раз на рік.

Також у Чернігові налічується 248 збиткових підприємств. За законами економічного розвитку та простої логіки неможливо розпочинати і продовжувати господарювання, не маючи взагалі прибутку, або отримуючи більші витрати, аніж надходження. Тож явища, з якими борються і які викривають податківці, мають штучний характер.

Хочеться нагадати усім керівникам підприємств: сплатіть податки – зробіть ще один крок до цивілізованого розвитку українського суспільства.

Ольга Зубок, начальник управління оподаткування юридичних осіб ДПІ у м. Чернігові




Теги:Податки, збитки, бюджет


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
На фоні радісних повідомлень з митниці про успіхи з отриманням доходів в бюджет від її діяльності, повідомлення про збитки вітчизняних підприємств-виробників повертає нас у страшну реальність.
Українська колоніальна економіка не конкурентноздатна!
В Україні у 2010 році доходи до бюджету від діяльності митниць вже перевищують доходи від збиранння податків з усіх суб"єктів господарювання.
Україна стала абсолютним боржником, без шансів їх виплатити.
За ці борги "світовий" капітал забере спочатку незалежність, а потім ... землю, а точніше те що на ній буде вирощуватися.
Найлегше це буде зробити у разі коли активна частина населення виїде подалі, а неспроможні, що залишаються на селі, повимирають.
До речі, чи є хоч якась психологічна різниця від тієї ситуації коли у 20-90-х минулого століття виїзжали з села у міста, а зараз їх онуки і правнуки виїзжають із міст далеко за кордон?
avatar