реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

"Тіньові" мільйони чернігівських підприємців

Конвертна зарплата та нелегальна наймана праця – один з актуальних напрямків у роботі фахівців підрозділів оподаткування фізичних осіб. З початку року за такі порушення вони нарахували сплатити до бюджету 13 мільйонів гривень. Також порушені 2 кримінальні справи.
Під час перевірок податківці виявляють випадки зловживання керівниками підприємств своїм службовим становищем. Ревізори ДПІ у м. Чернігові провели позапланову документальну перевірку одного з приватних підприємств, яке на території області займається торгівельно-посередницькою діяльністю. На підприємстві був лише один працівник, який одночасно обіймав посади директора та головного бухгалтера. Зарплата йому не нараховувалася, звітність до податкової інспекції не подавалася, податки до бюджету не сплачувалися. Разом з тим він неодноразово знімав з рахунку готівку для господарських потреб. Документи, які б підтвердили витрати на придбання товару або будь-які інші витрати, під час перевірки не надані. За фактом ухилення від оподаткування донараховано сплатити до бюджету 1,4 млн. грн.

Під час планової документальної перевірки підприємця, який оптом торгував продуктами харчування, встановлено, що він маніпулював податковим кредитом, безпідставно включаючи до звітного періоду податкові накладні минулих періодів. За фактом ухилення від оподаткування донараховано 50,5 тис. грн. ПДВ.

Податківці працюють і над виведенням з «тіні» доходів та легалізацією найманої праці. З початку року виявлено 3849 чоловік, які працювали нелегально.

Податківці ДПІ у Ріпкинському районі встановили, що троє громадян без державної реєстрації надавали послуги з перевезення пасажирів за маршрутом «Ріпки - Чернігів». За результатом перевірки складені протоколи про адміністративні правопорушення, які направлені до місцевого суду для винесення рішення.

Результати перевірок податківці аналізують під час засідань робочих груп. Зокрема, під час останнього такого засідання зазначено, що з початку року перевірено 186 юридичних осіб та 49 приватних підприємців щодо дотримання ними податкового законодавства при виплаті доходів громадянам. Під час кожної перевірки виявлені порушення. Юридичним особам донараховано сплатити до бюджету більше 11,5 млн.грн., підприємцям – близько 1,5 млн.

Виявлено 56 випадків порушень законодавства при наданні матеріальних та соціальних благ громадянам, 12 випадків, коли основний дохід виплачувався за рахунок «тіньових» коштів, по 5 випадків ведення подвійної бухгалтерії та виплати позик з метою ухилення від оподаткування, а також 1 випадок виплати доходу в іноземній валюті без оподаткування.
Матеріали 7 перевірок передані до податкової міліції. За матеріалами 2-х -порушені кримінальні справи.

За матеріалами управління оподаткування
фізичних осіб ДПА в Чернігівській області.





Теги:зарплата в конвертах, Ріпки, нелегальні перевезення


Читайте також



Коментарі (0)
avatar