реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Тільки разом з кавказцями переможемо Росію!

Історично склалось так, що українська земля з давніх-давен стала другою батьківщиною для представників багатьох націй і народностей. Гостинність населення та родючі землі Чернігівщини приваблювали представників різних діаспор, від сусідніх білорусів до далекої Вірменії та Азербайджану.

Слід зазначити, що обидві громади мають потужне представництво на Чернігівщині та регулярно беруть участь у всіх культурних масових заходах, гідно презентуючи традиції та культуру своєї Батьківщини. До того ж, нещодавній візит Президента Петра Порошенка до столиці Азербайджану Баку лише підтверджує міцність відносин між країнами. Деякі європейські політологи вже охрестили зустріч президентів як міст між заходом і сходом.

Більше 20 років тому жахлива і непотрібна війна заклала фундамент ворожнечі двох кавказьких народів – вірменського та азербайджанського. Тоді, не без участі третьої сторони, розпочався військовий конфлікт за спірну територію, який триває і у наші дні. Сотні або навіть тисячі жителів прифронтового регіону були вимушені покинути свої оселі і шукати щастя в інших країнах, серед яких була і Україна.

Наша країна не лише стала другою Батьківщиною, а й надала всі можливості для того, щоб представники діаспор змогли розпочати нове життя на мирній землі. Слід зазначити, що не дивлячись на ворожнечу двох безумовно великих народів, вірмени та азербайджанці дуже добре укорінились в Україні і продовжують мирно проживати і у нашому регіоні.

Ще під час Революції Гідності, статус народного героя отримав Сергій Нігоян, вірмен, який з перших днів був на Майдані і загинув захищаючи українську ідею. Після початку російсько-української війни багато представників обох діаспор вступили до лав Збройних Сил України та пішли добровольцями на фронт. Вірменська та азербайджанська громади постійно надають підтримку та допомогу нашим бійцям, активно працюють їх волонтерські центри.

Колись давно Російська федерація підливала масло у вогонь розбрату двох кавказьких народів, сьогодні ж вона хоче панувати на нашій землі. У таких умовах дуже важливо щоб кожен вірмен і азербайджанець відчув у собі сили до об’єднання проти нашого спільного ворога, і не дозволив йому вдруге відібрати мир, свободу і рідний дім. Лише разом можна перемогти.

Андрій КОРЖЕНКО



Теги:Кавказ, розпад РФ, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar