реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

«Майбутнє» ДНР

Через значну динаміку геополітичних процесів наразі дуже важко спрогнозувати, як будуть розвиватись події у сучасному світі. Уряди більшості країн будують стратегічні плани на 10-15 років. Інші, маючи потужні аналітичні центри та спираючись на науку, — на двадцять років, навіть на півстоліття уперед. Головне, що стратегія планування передбачає розвиток держави та суспільства, з обов’язковим підвищенням якості життя людини.

Трохи по-іншому бачать цей процес в так званих урядах ДНР та ЛНР. І хоча як державні утворення їх сприймають лише причетні до їхньої появи російські ЗМІ та генералітет ФБС, місцева «еліта» воліє якнайшвидше набути всіх атрибутів державності. Включаючи органи влади, власні державні символи, якесь економічне обґрунтування для існування цих псевдодержав. І, зрозуміло, притаманне для всіх держав право на самостійні зовнішні дипломатичні зносини.

Втім, світова спільнота не поспішає мати справу з «терористичними угрупованнями», як влучно охрестили їх українські правоохоронці та спецслужби. Що ж залишається робити? Правильно, шукати такі самі іграшкові утворення, що тримаються виключно на російській зброї та гуманітарній допомозі. І гратися з ними у дипломатію.

Ось і виходить, що так званий лідер ДНР Пушилін у закордонні відрядження може виїздити хіба що у Москву (за грошима та інструкціями). Або ж, приміром, у Придністров’я чи Південну Осетію, Абхазію чи Нагірний Карабах. Тобто у такі самі, створені за останні 25 років російськими військовими та спецслужбами, гарячі точки.

Так, сепаратистські ЗМІ радісно повідомляють при візит делегації з ДНР на чолі з Пушиліним до Республіки Південна Осетія, що відбувся 10 квітня.
http://dnr-news.com/dnr/31655-parlamenty-dnr-i-yuzhnoy-osetii-podpisali-memorandum-o-sotrudnichestve.html

Керівники ДНР та Південної Осетії навіть підписали меморандум (!) про міжпарламентську співпрацю. А ще Пушиліна урочисто нагородили орденом «Дружби».

Чому до Південної Осетії? Ймовірно, «творці» ДНР відчувають, що у них багато спільного з цією невизнаною республікою. Відколи у 2008 році після російсько-грузинської війни цю територію було повністю відірвано від Грузії, її існування визнали лише Російська Федерація, Венесуела та Нікарагуа. Примітно, що закордонний візит верхівки ДНР приурочений до святкування 25-ї річниці створення «законодавчого органу» Південної Осетії.

Тож, зважаючи на «знаковий» візит керівництва ДНР до Південної Осетії, можемо з великою долею вірогідності говорити про схожість цих двох регіонів. І дивлячись на сучасні фото кавказького регіону, на думку спадає порівняння з наслідками війни на Донбасі.

Тільки війна на сході України триває зараз. А бойові дії в Південні Осетії завершились майже вісім років тому. Втім, за цей період якихось помітних зрушень у відновленні південно-осетинських міст не відбулося. Руїна, занепад, невизнання світом, озброєні бойовики, зубожіле населення, — це все сучасна Південна Осетія. І майбутнє ДНР та ЛНР.

Андрій КОРЖЕНКО

На фото: Південна Осетія сьогодні, через 8 ркоів після війни...






Теги:південна Осетія, розпад РФ, російсько- українська війна, ДНР


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Чому Україна через свою територію пропускає у Придністров"я Пушиліна і його поплічників.
Чи може молдавани пропускають?
avatar