реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Термінал у центрі міста буде лише до середини літа

На 6 сесії Чернігівської міської ради 31 березня, після довготривалих обговорень та дискусій, депутати продовжили оренду землі до 31 липня 2016 року митному «Термінал-Центру», що розташований по вулиці Жабинського.

Пропозиція фракції ВО «Батьківщина» у міській раді щодо відмови в оренді землі для митного терміналу не отримала підтримки серед інших депутатів.

Дві інші пропозиції мера стосовно проголосувати «за» продовження оренди або продовження оренди строком на чотири місяці також не набрали необхідної кількості голосів.

Тому очільник міста Атрошенко був змушений зібрати голів фракцій і представника «Термінал-Центру» на нараду. В результаті перемовин було вирішено продовжити оренду до 31 липня 2016 року. За цей час митний «Термінал-Центр» має знайти нове місце і переїхати туди.

Чернігівський міський голова Атрошенко запевнив, що вживатиме всіх заходів щодо перенесення митного терміналу. Про це повідомив сайт Гармата ТВ

В той же час фракція "Наш край" (керівник Олександр Соколов) заявила, що тільки вона, чиста і благородна, голосувала проти терміналу, а така- сяка нова міська рада не дбає про людей. Авжеж, як термінал труїв людей весь час, доки при владі сидів той таки Олександр Соколов, то все було добре...

Президент регіональної торгово- промислової палати Костянтин Іванов на своїй сторінці в мережі Фейсбук звинуватив жителів вулиці Жабинського, які протестують проти терміналу під своїми вікнами, в тому, що вони "бігають за гроші Давиденка". Мова йде про народного депутата Давиденка, на дружину якого оформлено термінал біля Козельця, куди не хочуть їхати розмитнюватися фури. Прибрати термінал у Чернігові, щоб скерувати не себе потоки машин - задача нардепа, що переміг від партії "Заступ", - вважає Костянитн Іванов.

Версія цілком реальна, але мені важко уявити, щоб Надія Галковська - поетеса, вчителька і просвітянка, "бігала" за гроші якогось Давиденка...

Міський голова Владислав Атрошенко, який підняв питання розміщення терміналу в Чернігові, відстоює позицію, що термінал не може бути там, де живуть люди - вихлопні гази машин та постійний шум заважають людям жити. А розмістити термінал можна і на околиці Чернігова, де нема житлової забудови.

..."Вранці я хочу на балконі випити чашку кави без запаху бензину і шуму фур"- каже мешканка вулиці Жабинського Надія Галковська. І вона має на це повне право.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Владислав Атрошенко, Олександр Соколов, митний термінал, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar