реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Свобода" захищатиме найманих працівників

12 червня 2014 року відбулися збори Ніжинської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", на яких націоналісти долучилися до діяльности новоствореного "Ніжинського антикорупційного бюро" та розробили програму захисту прав найманих працівників.

Ініціятивна група ніжинців у травні зареєструвала громадську організацію "Ніжинське антикорупційне бюро", головне завдання якого нагляд за дотриманням та виконанням законів України держслужбовцями, виконавчими органами, керівниками підприємств усіх форм власности тощо. А також підтримка населення міста та району у відстоюванні своїх законних прав та свобод, боротьба з хабарництвом на всіх рівнях.

Ніжинські націоналісти, проаналізувавши проблеми міста та його мешканців, виокремили найголовнішу – це безправне становище найманих працівників підприємств усіх форм власности.

Ніжинці скаржаться на неоформлені трудові відносини або ж оформлені частково, до того ж з тим чи тим порушенням трудового законодавства, як-то оплата праці у конвертах, недотримання графіку роботи та инші порушення Кодексу законів про працю України.

Свободівці підтримали створення "Програми захисту прав найманих працівників", яка передбачає тісну співпрацю з новоствореною громадською організацією "Ніжинське антикорупційне бюро" шляхом делегування націоналістів до роботи в структурі.

При спільному обговоренні програми з представниками організації першочерговою потребою було визначено припинення фактичної бездіяльности державних так званих контролюючих органів.

Свободівці наголосили, що вже минув той час, коли можна було приходити з формальними перевірками, закриваючи очі на очевидні порушення трудового законодавства. "Або належно працюйте, або звільняйте місця!", таким був заклик присутніх до державних контролерів.

Прес-служба Ніжинської міської організації
ВО «Свобода»



Теги:наймані працівники, боротьба з корупцією, свобода, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar