реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Свобода слова в Україні проходить випробування війною

В Україні на фоні війни спостерігаються проблеми у сфері свободи слова, пише бельгійське видання EuToday. Днями Державний департамент США у своєму звіті наголосив, що українські ЗМІ є лише «частково вільними». У Держдепі зазначили, що гарантована Конституцією свобода слова та друку була обмежена рішенням української влади.

Американський уряд вважає, що телемарафон "Єдині новини" може посилити контроль за владою. Опозиційні телеканали "5 канал", "Прямий" та "Еспресо" були позбавлені права участі в єдиному марафоні та видалені з мережі телемовлення Т2. Зазнає тиску також Громадський мовник – влада вимагає від нього погоджувати та підтримувати урядову політику.

«Минулої осені розслідувачі незалежного видання Bihus.Info з'ясували, що блок новин до телемарафону виробляє компанія «Кінокот», пов'язана із заступником голови ВП України Кирилом Тимошенко. Це може бути прямим втручанням влади у редакційну політику ЗМІ. Є чимало питань, куди йдуть гроші платників податків, які виділяються на фінансування державних медіа. У березні уряд направив 224 млн грн телеканалам українських олігархів на виробництво контенту для державного російськомовного телеканалу Freeдім», - йдеться у матеріалі.

Також український уряд намагається взяти під контроль всю інформацію про бойові дії. Днями було видано ліцензію на мовлення телеканалу Міністерства оборони України, який називатиметься «Армія ТБ».

Олена РИЖАЄВА



Теги:команда ЗЕ, цензура, свобода слова, Єдиний марафон


Читайте також



Коментарі (0)
avatar