реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Свято вулиці Антонія з Любеча

Воно пройде сьогодні у Чернігові, на вулиці, яка віднедавна перейменована на вулицю Антонія Печерського. До речі, за бажанням самих мешканців.

Оскільки міська рада устами секретаря Олександра Ломако заявила, що до кінця війни нових табличок на вулиці виготовляти не буде, то підприємець Ірина Березинець організувала виготовлення та встановлення табличок самостійно. Так, як зроблено і на вулиці Валерія Сарани його друзями.

Сьогодні ж на цій вулиці пройдуть урочистості. Ось їх програма -

23 липня в Чернігові відбудеться вшанування преподобного Антонія Печерського (983-1073), родоначальника руського чернецтва, засновника Києво-Печерського монастиря та печерного монастиря на Болдиних горах у Чернігові, будівничого собору на честь Успіння Пресвятої Богородиці в Києві.

Організатори: Чернігівська єпархія Православної Церкви України, Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній», Громадська організація «Сяйво Сіверщини».

Програма заходів

1. Молебень біля Іллінської церкви, на території Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».
Початок о 12.00.
Молебень очолює керуючий Чернігівською єпархією Православної церкви України, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній (Фірлей).

2. Хресна хода: від Іллінської церкви — до вул. Антонія Печерського (колишня вул. Ушакова).

3. Встановлення і освячення табличок з назвою вулиці Антонія Печерського.

4. Зустріч мешканців вулиці Антонія Печерського з науковцями.
Місце проведення: вул. Антонія Печерського.

5. Квест (змагання) на історичну тематику для дітей вулиці Антонія Печерського.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:дерусифікація, перейменування вулиць, Ірина Березинець, Антоній Печерський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar