реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Супротив скасуванню спецпенсій чинять захисники режиму обдирання

Сьогодні уряд не розглядає повернення до питання збільшення пенсійного віку. Про це в інтерв’ю "Українському тижню" заявив міністр соціальної політики Павло Розенко.

"Вважаємо, що є достатньо засобів для проведення пенсійної реформи без збільшення пенсійного віку і страхового стажу та без погіршення умов виходу на пенсію. Міністерство соціальної політики розробило проект, внесений урядом до ВР. Він передбачає наведення порядку в солідарній системі, запровадження єдиних принципів нарахування пенсій (скасування VIP-пенсій) і трирівневої пенсійної системи (солідарна, накопичувальна та недержавного пенсійного страхування). Якщо ВР його не схвалить, то вже перед наступним урядом постане питання пошуку варіантів проведення пенсійної реформи. І тоді може виникнути необхідність підвищення пенсійного віку, чого я, як фахівець, не схвалюю", - наголосив Розенко.

Про це пише сайт журналу Тиждень

"Уже сьогодні в процесі обговорення питання у ВР відчуваємо протидію реформаторським крокам нашого міністерства. Чиниться масштабний спротив скасуванню системи спецпенсій (для чиновників, суддів, прокурорів, нардепів, міністрів). Але я переконаний, що нам вдасться відкинути амбіції деяких політиків, які хочуть лише пропіаритися на цій темі, й ухвалити законопроект", - додав міністр.



Теги:скасування спецпенсій, Павло Розенко, пенсійний вік, пенсії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar