реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Сучасні вимоги ЄС до упаковки та маркування продуктів харчування

Україна після підписання асоціації з ЄС повинна поступово наближувати законодавство у галузі виробництва харчових продуктів до європейських норм та стандартів. Основною вимогою ЄС виступає виконання Україною реформи стосовно безпечності харчових продуктів. Сучасне обладнання та матеріали для упаковки, які підходить для використання у харчовій галузі, представлені на сайті Термо-Пак з детальними описами та актуальними цінами для підприємців та компаній.

Вимоги до маркування продукції
Українські виробники часто наносять маркування таким чином, що текст часто не можна прочитати. Особливо це важливо для продуктів на експорт, також відсутня інформація про алергени та специфічні інгредієнти.

Для відповідності українського маркування нормам ЄС необхідно реалізувати наступні заходи:
• текст має бути розбірливим, не змішуватись з фоном та не перекриватись малюнками;
• повинна бути інформація про харчові добавки та допоміжні речовини, які можуть викликати алергічні реакції або непереносимість;
• потрібно вказувати, чи був продукт розморожений;
• на свіжих фруктах та овочах, алкогольних напоях, хлібних виробах не обов'язково вказувати строк придатності;
• дана інформація повинна бути вказана також при реалізації продуктів у режимі онлайн.

При порушенні вимог до маркування юридичних осіб будуть штрафувати на 15 мінімальних заробітних плат, а підприємців — на 10 мінімальних зарплат. Перші норми даного закону будуть впроваджені у травні 2019 року, а деякі статті планується впровадити у найближчі декілька років.

Матеріали для упаковки продуктів
На початку 2019 року був розроблений законопроект, згідно якого матеріали для упаковки повинні бути безпечними для покупців та не здійснювати вплив на якість продуктів. Упаковка не повинна змінювати запах, смак, колір продукту, а виготовлення її також повинно контролюватись. Сьогодні в ЄС активно відмовляються від пластику та пластикової упаковки, запроваджуючи екологічні матеріали.

Україна в даному напрямку рухається повільно, хоча вже декілька років йде мова про відмову від пластикових пакетів. А запровадження європейських норм позитивно відображається на харчовій промисловості та виводить її на новий рівень.



Теги:ЄС, споживач, маркування товарів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar