реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Субсидії і опалювальний сезон

Уряд має опікуватися не нарахуванням субсидій, а зменшенням суми сплати за комунальні платежі. Про це повідомляє прес-служба Національного форуму профспілок України.

«Прагнення українського уряду «ощасливити» людей, які мають право на субсидії, але не отримують їх, зрозуміле. По-своєму зрозуміло і те, що це питання виникло саме зараз, напередодні закінчення опалювального сезону, коли вартість комунальних послуг традиційно падає», - зазначив голова НФПУ Мирослав Якібчук.

За його словами, українці не хочуть оформляти субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг не лише через складну і бюрократичну процедуру, але й тому, що мають борги за комунальні послуги. «Сьогодні українські громадяни заборгували 12 млрд. грн. за послуги ЖКГ. То ж урядовці розраховують, що люди, повіривши у казки про субсидії, погасять ці борги. Але ж багатьом людям просто нема за що платити за тепло і газ. Тому потрібно йти іншим шляхом», - зазначив голова НФПУ.

Він ще раз підтвердив позицію профспілок: домогтися від уряду зниження цін на газ для населення. «Якщо це буде зроблено, і ціни на комунальні послуги стануть адекватними, люди не потребуватимуть жодних доплат. НФПУ буде через суд домагатися зниження ціни на газ, і закликає інші профспілки підтримати нас у цій боротьбі», - підкреслив голова НФПУ.

Крім того, Якібчук також заявив, що наступного тижня будуть оприлюднені підсумки дослідження щодо процедури, фактів та проблем у отриманні субсидій громадянами України.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Микола Азаров доручив віце-прем’єру з питань соціальної політики Сергію Тігіпку знайти сім’ї, які мають право на отримання субсидій, але не користуються ним.

Прес-служба НФПУ




Теги:профспілки, Опалювальний сезон, субсидії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar