Страви з яблук. Смачного!
Інгредієнти: 8 яблук, 200 г кисломолочного сиру, 4 ст. ложки цукру-піску. 1/3 пакетика ванільного цукру, по 3 ст. ложки варення та родзинок, 1 яйце.
Яблука обчищають, видаляють серцевину, заповнюють заглибини фаршем, укладають на злегка змащену маслом сковороду і ставлять у духовку на 25 – З0 хв. Запікають при температурі 180 °С. Перед подаванням поливають варенням.
Для приготування фаршу сир протирають крізь сито або друшляк, додають цукор та яйце, добре вимішують, додають родзинки та ванілін і все знову добре перемішують.
Грінки з яблуками
Інгредієнти: 1/2 батона, 2 ст. ложки вершкового масла, 100 г яблучного конфітюру або тушкованих яблук, 4 ст. ложки сметани.
З батона зрізають скоринку і нарізають його тонкими скибками, які потім обсмажують з одного боку на сковороді на вершковому маслі. Підсмажений бік скибок змащують сметаною, кладуть зверху яблучний конфітюр або тушковані яблука, а на них — знову сметану, закривають сковороду кришкою і протягом приблизно 5 хв. обсмажують скибки з другого боку. Знявши сковороду з вогню, витримують грінки під кришкою ще кілька хвилин.
Салат із фруктів
Інгредієнти: 1 велике яблуко, 1 великий персик, 1 груша, 2 жовтки, 2 ст. ложки цукру-піску, 1/2 склянки вершків, 1/2 склянки ядер волоських горіхів.
Фрукти нарізають тонкими скибочками і додають подрібнені ядра волоських горіхів. Заправляють салат сумішшю жовтків, розтертих з цукром, і збитими на піну вершками. Перед подаванням салат прикрашають скибочками фруктів, що входять до його складу.
Пиріг бісквітний з яблуками
Інгредієнти: 4 яйця, 1 склянка цукру-піску, 1/3 склянки картопляного крохмалю, 2/3 склянки пшеничного борошна, 4 свіжих яблука, 2 ст. ложки панірувальних сухарів, 1 ст. ложка кориці.
Білки збивають, поступово додаючи до них цукор-пісок та жовтки (по одному) до утворення густої маси. Потім обережно всипають просіяне борошно, попередньо змішавши його з картопляним крохмалем. Легкими рухами знизу вгору замішують тісто (воно має бути однорідним). Дно добре змащеної маслом форми (глибокої сковороди) посипають сухарями і рівномірно розкладають тонко нарізані скибочки обчищених яблук. Усе заливають приготовленим тістом. Зверху можна посипати корицею з цукром. Випікають у духовці протягом 20 – 25 хв. при температурі 180 °С. Готовий бісквіт обережно викладають на покритий тканиною та папером стіл або дошку.
Смачного!
Коментарі (0) |