реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Страви до посту

Cуп з перловою крупою
Потрібно: 0,5 ст. перлової крупи, 400 г грибів,
3 шт. картоплі, 1 цибулина, морква,
зелень, сіль, перець.

Приготування. Влити в каструлю 3 л води. Всипати в неї перлову крупу. Відварити крупу до напівготовності. Додати картоплю, порізану кубиками.
На сковороді обсмажити гриби з цибулею і морквою, і з'єднати все разом. Заправити сіллю, перцем, зеленню. Довести до готовності.

Картопляний суп із часником:

Необхідні інгредієнти (4 порції):

* 1 головка часнику
* 4 картоплини (нарізані кубиками)
* 1,75 л овочевого бульйону
* сіль
* чорний мелений перець
* петрушка

Спосіб приготування:

Розігріти духовку до 190 градусів. Покласти неочищений часник на деко і запікати протягом 30 хвилин, доки він не стане м’яким зсерединини.
Відварити картоплю до напівготовності. Закип’ятити бульйон і додати в нього картоплю. Почищений часник вичавити. Додати до супу і приправити за смаком. Варити 15 хвилин і подавати, прикрасивши петрушкою.

Гриби, тушковані з рисом

Потрібно:

* 300 г солених або 50 г сушених грибів
* 60 мл рослинної олії
* 2 цибулини
* 1 ст. ложка томатної пасти
* сіль
* зелень петрушки
* 2 склянки крупи

Спосіб приготування:

Нарізані шматочками гриби і цибулю обсмажити в олії. Потім насипати промиту крупу і влити 2 склянки гарячої води. Тушкувати доти, поки крупа не стане м’якою. Далі додати томатну пасту та посолити.

Подавати, прикрасивши зеленню петрушки.

Суп вівсяний

2,5 л води, 2 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 1/2 скл. вівсяних пластівців, зелень, сіль.
У киплячу воду покласти картоплю, нарізану кубиками. Коли картопля майже звариться, заправити суп дрібно нарізаною цибулею, морквою і сушеною зеленню. Додати вівсяних пластівців, добре розмішати і варити ще 5 – 10 хвилин.

Горохові котлети

Для котлетної маси: зварити до готовності 400 г жовтого гороху. На гороховому відварі приготувати манну кашу, з розрахунку 100 г манної крупи на 250 г відвару. Готовий горох добре розім’яти, додати гарячу манну кашу, трохи борошна, сіль і мелений чорний перець за смаком, пасеровану в олії цибулю і все добре перемішати (маса має вийти досить густою).
Сформувати з горохової маси овальні котлети, запанірувати їх у мелених сухарях, обсмажити з обох боків в олії і злегка запекти в духовці. Подати гарячими, поливши олією, що залишилося при смаженні котлет, обсмаживши в ньому багато дрібно нарізаної цибулі.

Картопля в часниковому соусі

10 невеликих картоплин, півсклянки соняшникової олії, 6 зубочків часнику, 2 чайні ложки солі.
Почищену картоплю помити і витерти рушником. Кожну картоплину розрізати навпіл. Більшу половину рослинної олії розігріти на сковороді і обсмажити картоплю до золотавого кольору. Потім приготувати часниковий соус. Для цього часник розтерти із сіллю, додати 2 столові ложки соняшникової олії і розмішати. Підсмажену картоплю полити часниковим соусом.

Картопля по-архієрейськи

1,5 кг картоплі, 5 столових ложок олії, 2 столові ложки борошна, сіль.
Картоплю відварити, остудити, нарізати товстими скибочками і обсмажити в олії. Наприкінці обсмажування всипати борошно, енергійно перемішати і дати утворитися хрусткій скоринці.

САЛАТ КАРТОПЛЯНИЙ

Потрібно: 4 варені картоплини, 2 свіжі чи квашені огірки, 1 скл. зеленого горошку, 1,5 цибулини, зелень, 1 варену морквину, салатну заправку (або ж олію), консервовану рибу. Картоплю, моркву й огірки порізати на кубики, цибулю подрібнити. Усе перемішати із заправкою, викласти у салатник, а по краю — рибу. Салат дуже смакує, якщо до нього додати 2 – 3 ч. ложки журавлини чи брусниці.

ЗАКУСКА З КАПУСТИ

Капустину розібрати на листки, занурити в окріп на кілька хвилин, відкинути на друшляк. Поки листки холонуть, приготувати начинку: почистити 5 морквин і натерти на крупній тертці, додати 2 – 3 подрібнені зубки часнику, посічену зелень, сіль. Усе гарненько вимішати. Цю начинку загорнути у капустяне листя, поскладати в каструлю й залишити на два дні. Страва готова!

Смачного!




Теги:пісні страви


Читайте також



Коментарі (0)
avatar