реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Пісні страви

Пісний пряник з яблуками
1 склянка цукру, 1 склянка води, 2 столові ложки меду, 1 чайна ложка соди, 0,5 чайної ложки розпушувача, 0,5 склянки подрібнених горіхів, 0,5 склянки олії, 1,5 –2 склянки борошна, дрібка кориці, 3 невеликих яблука.
У миску насипати цукор, налити воду, олію, трохи нагріти, додати мед. Розмішати, щоб цукор і мед розчинилися. Додати соду, корицю, горіхи, подрібнені до стану борошна, і борошно з розпушувачем. Борошна потрібно стільки, щоб тісто нагадувало густу сметану. Вилити тісто у форму. Яблука почистити, нарізати і викласти на тісто. Випікати 30 – 35 хвилин при 200 градусах

Картопля, тушкована з грибами

5 – 6 середніх картоплин, 10 – 12 шампіньйонів, 1 велика цибулина, 2 моркви, сіль, чорний перець, зелень петрушки і кропу, кілька зелених пір’їн цибулі, рослинна олія.
Картоплю почистити і порізати. Шампіньйони промити, обсушити серветкою і нарізати пластинками. Цибулю почистити і дрібно посікти. Моркву вимити, почистити, натерти на крупній тертці. У каструлю покласти цибулю і моркву, додати 3 – 5 столових ложок олії, накрити кришкою і тушкувати 5 – 6 хвилин. Додати гриби, перемішати, закрити кришкою і тушкувати, поки гриби не пустять сік. Посолити, поперчити, знову перемішати, додати картоплю. Долити води (вода повинна доходити до верхнього рівня картоплі, але не покривати її). Каструлю накрити кришкою і на сильному вогні довести до кипіння. Зменшити вогонь і тушкувати до готовності. Готову картоплю посипати січеною зеленню і зеленою цибулею.

Салат рисовий

100 г рису, 1 солодкий перець, 1 помідор, 1 морква, 1 маринований огірок, 1 цибулина, олія рослинна, сіль, зелень.
Рис відварити в підсоленій воді. Овочі нашаткувати, моркву натерти на крупній тертці. Усе змішати з охолодженим рисом, посолити, заправити олією. Перед подачею прикрасити зеленню



Теги:пряник, пісні страви, картопля з грибами


Читайте також



Коментарі (0)
avatar