реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Постуйте на здоров'я!

Пісний борщ з грибами
Для його приготування вам треба: 3 картоплини, 1 середніх розмірів буряк, 500 г капусти (щось наче багатувато?), 1 цибулина, 1 морквина, 50 г сушених грибів, 1 ст.л. томатної пасти, 1 ст.л. оцту, 1 ст.л. цукру, сіль, перець, зелень

Гриби вимочити у холодній воді протягом 3-4 годин, помити, залити 3 л холодної води, довести до кипіння, посолити і варити проятгом 20 хв. Капусту дрібно нашаткувати, картоплю порізати брусочками. До грибів додати капусту, а, коли закипить, опустити картоплю. Буряк порізати соломкою, обсмажити в 1 ст.л. олії, долити води і тушкувати до готовності на маленькому вогні під кришкою, коли буряк зм'якне, додати томатну пасту і цукор і потушкувати ще 2 хв. Цибулю порізати кубиками, обсмажити в 2 ст.л. олії до золотистого кольору, додати натерту на крупній тертці моркву і тушкувати все разом до готовності. Обидві заправки додати до борщу, влити оцет, поперчити і варити протягом 5 хвилин. Подавати, посипавши зеленню.

Тушеня «Три в одному»

Занудьгував якось Казанок на поличці і надумав вечірку затіяти. Став гостей скликати.

– Приходьте, дорогі гості, - каже до Капусти, Картоплі та Грибів, - розважимося трохи.

Не погордували запрошені, посходилися до Казанка, гостювали аж упріли…

Це, звичайно, приказка, а рецепт попереду.

Взяти:
- капуста квашена ( якщо кисла, промити холодною водою),
- мариновані гриби (краще опеньки),
- картопля,
- олія,
- цукор

У казанок чи товстостінну каструлю влити олію, викласти віджату квашену капусту і, помішуючи, підсмажити та протушкувати. У квашеній капусті досить вологи, тому не потрібно для тушкування лити воду. Поки капуста смажиться, заразом і тушкується, випаровуючи лишню вологу. Коли капуста набуде бажаного світло-коричневого кольору і зменшиться у об’ємі майже вдвічі, посолодити за смаком (капуста любить цукор), додати гриби, підсмажену попередньо на олії ( чи у фритюрі) нарізану кубиками картоплю, перемішати і всі три компоненти ще разом гарненько протушкувати.

На 1кг квашеної капусти достатньо взяти півлітрову банку грибів і скільки ж смаженої картоплі, але кількість овочів можете змінювати за власним уподобанням
Рецепти підібрані з сайтів http://www.vseodetyah.com/ та http://smakota.org.ua/index.php




Теги:пісні страви, тушеня, смакота, борщ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar