реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Старовинні монети кордон не пройшли

У Чернігівській митниці ДФС повідомляють, що протягом святкових вихідних співробітники митниці спільно з прикордонниками припинили три факти переміщення через кордон предметів нумізматики.

У всіх трьох випадках громадяни намагалися незаконно вивезти за межі України старовинні предмети, порушуючи митне законодавство. Жоден з них не мав дозвільних документів на вивезення раритетів. Про це повідомив "Сіверщину" відділ комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області.

Так, 6 січня на митному посту «Миколаївка» на «зеленому коридорі» у громадянина України, який перетинав кордон пішки, були вилучені монета (діаметром 33 мм) із зображенням вершника на коні з однієї сторони та датою 1766 - з іншої та металева ікона (діаметром 55 х 60 мм) з ознаками старовини.

Ще дві невдалі спроби вивезення припинили на митному посту «Нові Яриловичі» 7 та 10 січня. У першому випадку у одного з пасажирів рейсового автобуса «Чернігів-Гомель», громадянина Молдови, вилучили чотири старовинні монети. Найновіша з монет налічує 100 років з часу карбування, а найстаріша – майже 200. Знаходилися предмети нумізматики у кишені куртки пасажира.

У другому – громадянин України, який прямував на автомобілі Hyundai з України до Росії у приватних справах, «прихопив» шість монет з металу білого кольору датованих 1814 та 1883 роками. На чотирьох з них з одного боку зображений двоголовий орел та дата 1814, з іншого - надпис «чистого серебра 4 золотн.» та царська корона. Найцікавішими є дві монети, які випущені у 1883 році на честь коронації імператора Олександра ІІІ та мають відповідний напис.

Співробітниками митниці складено протоколи про порушення митних правил. Історичну та культурну вартість вилучених предметів визначать експерти.



Теги:Чернігівська митниця, Нові Яриловичі, нумізматика


Читайте також



Коментарі (0)
avatar