реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Справжні фіни рулять!

Фінська націоналістична партія «Справжні фіни» заручилася підтримкою кожного п’ятого виборця на парламентських виборах у Фінляндії 17 квітня 2011 року.
«Справжні фіни», здобувши близько 19% голосів, стали третьою за величиною партією в парламенті країни. Їхній відрив від лідерів зовсім незначний: Національна коаліційна партія отримала 20,4% голосів, Соціал-демократична партія – 19,1%.

За підсумками голосування «Справжнім фінам» дістанеться 39 із 200 парламентських місць. На попередніх виборах цю політичну силу підтримали 4% виборців. З часу останніх виборів підтримка фінських націоналістів виросла вп’ятеро.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» розцінює успіх фінських націоналістів як продовження загальноєвропейської тенденції зростання популярності націоналістичних сил, що зумовлено прагненням збереження національної ідентичності.

Перемога «Справжніх фінів» відкриває двері для реалізації Балто-Чорноморської геополітичної концепції, яку обстоює «Свобода». Саме націоналісти здатні гідно відповісти на виклик глобалізму, протистояти нелегальній міграції, зберегти суверенітет європейських націй.




Теги:праві партії, Балто-Чорноморський союз, нацоіналісти


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Але, на жаль, то Фінляндія, на котру нам залишається хіба що орієнтуватися на перспективу. Тут то і проблемка упирається лишень у час радянщини, який геть зіпсував нормальний хід історії років так на сто з гаком(!!!). Тепер потихеньку збиратимуть сили молоді інтелектуали, які вже до того бісового Союзу відношення, як такого, майже не мають. Бо ж що робили всі Президенти і Прем'єри наші впродовж двадцяти новітніх років? Нічого для гуртування країни навколо виключно національних інтересів титульної нації!? Їм таке скоріш за все було не зрозумілим, бо всі вони- номенклатура минулої епохи, нехай навіть на різних рівнях і у неоднаковому форматі.
У Фінляндії ж впродовж всього двадцятого століття - приклад на прикладі- суцільне гуртування невеличкого народу перед викликами загрози його приборкання з боку великих сусідів, та власне єдиного- радянської імперії! І нічого- вижив народ, зросла країна, пройшовши важкі випробування! Сила - у розумінні всім народом - від маленької дитини і до літнього фіна( як показали події совіцько-фінської війни 1939-1940) національної ідеї. Її , до речі, добре просували на європейському просторі всі без виключення президенти Фінляндії від кінця Другої світової війни.
Україна, звичайно що доросте до свого часу, він прийде, але наразі важко. Важко ширити ту ідею, про яку говорить "Свобода" на просторі між Дніпром і Харковом. Успадковані від радянщини негативи дибилізації населення , примітивної антиукраїнської риторики, засилля комуністичної істерії, високий рівень сучасної люмпенізації " по-російськи", загальна апатія - то ворог народолюбчої ідеї. Сподіваймося тільки на молодь, це справді потужна третя сила, яка незабаром буде готовою до потужного прориву на підґрунті відсутності будь якої перспективи для реалізації своїх інтелектуальних і прагматичних амбицій.
Отже, орієнтир для наслідування прекрасний, справедливий і обнадійливий. Слава Україні!
avatar