реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Справа бахмацького лікаря: суд змінив вирок

Обласний апеляційний суд розглянув справу за звинуваченням головного лікаря Рубанківської дільничної лікарні Бахмацького району Олега Калиняка в отриманні хабаря у сумі аж 800 гривень.

Про цю справу писала «Сіверщина»: за командою місцевого земельного олігарха міліція підсунула через підставну «качку» т.зв. хабаря лікарю, що має великий авторитет в окрузі. Хабар так званий тому що лікарня, яка виживає практично самотужки, приймає благодійні пожертви, так як їх приймають навіть міські лікарні.

Бахмацький суд наклав штраф на лікаря і заборонив йому займати керівні посади. Розрахунок був на те, щоб усунути Олега Калиняка з посади і лікарня б закрилася, бо він там головний і фактично єдиний лікар. Обласний суд штраф залишив (8,5 тисяч гривень плюс 1,5 тисячі судових виплат – треба ж наповнювати бюджет для розкрадання його чиновниками!), але відмінив рішення про зміщення лікаря з посади.

До речі, суддю Бахмацького суду Василя Ковалюха, що судив лікаря, відсторонено від посади за підозрою в отриманні хабара в сумі 3 тисяч гривень. Давно ж сказано: не копай іншому яму – бо сам впадеш.

А Миколу Шестопала, який і виступив у якості давача хабара, звільнили з посади директора Гайворонського Будинку культури – схоже, що громада починає виробляти свою реакцію на дії олігархів.



Теги:Сіверщина, Просвіта, Бахмацький район, Рубанка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar