реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Спокуса чорним металом веде до... в"язниці

При проведенні оперативних заходів співробітниками податкової міліції встановлено факт ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах одного з підприємств, яке займається купівлею - продажем металобрухту.

Службові особи підприємства ухилилися від сплати податків шляхом використання документів «фіктивних» суб’єктів господарської діяльності м. Запоріжжя.

Було сформовано штучне право на податковий кредит з ПДВ та занижено податкове зобов’язання. До бюджету не надійшло податку понад 3 млн. грн.

У ході попередньої перевірки встановлено, що укладені угоди купівлі-продажу чорних металів та надання експедиційних послуг не підтверджені належним чином. Відносно одного з керівників підприємства-контрагента прокуратурою Донецької області порушена кримінальна справа по факту фіктивного підприємництва за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст. 205 КК України.
За наслідками перевірки підприємству міста Чернігова донараховано до сплати податків у сумі понад 8 млн. грн.

У листопаді поточного року по зібраних матеріалах Слідчим відділом податкової міліції ДПА в Чернігівській області порушено кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків у великих розмірах за ч.3 ст. 212 КК України.
КК України передбачена відповідальність за скоєння даного злочину понад 5 років позбавлення волі.

Сергій Бойко, перший заступник начальника, начальник ГВПМ ДПІ у м. Чернігові




Теги:ухтлення від податків, металобрухт


Читайте також



Коментарі (0)
avatar