реклама партнерів:
Головна › Новини › Тут я живу

Впав літак...ФОТО

Колись він був одним з найкращих, можливо, навіть використовувався у локальних конфліктах , бо він --- МіГ, справжній військовий винищувач!

Так, колись він багато чого міг… А привезли його до районного центру Корюкiвка ще за часів перебудови з одного військового аеродрому Житомирської області для окраси парку, що за Корюківською автостанцією. Якого тільки знущання й наруги не доводилося витримувати вже беззахисному літакові за тридцятирічне перебування його «на бойовому чергуванні» … «Скубли» його нещадно : постійно відкручували елементи корпусу, щоб здати на металобрухт, а пофарбувати жодного разу так ніхто і не спромігся. То хіба довго житиме техніка без обслуговування? Ось і у цього металевого сердеги мабуть не витримало колись полум ’яне, а зараз охололе, припорошене снігами серце і під свист шквального вітру, що дув на вихідних, він зі звуком журавлиного курликання-скреготу дзьобнув носом землю … Та так, що вона аж задвигтіла під ногами ошелешених пасажирів, що чекали на свої рейси біля АС. Добре, що того дня ніхто з проводжаючих не присів під нього випити по подорожній чарчині «на коня», а то б… не дай Боже…

Чому ж літак до цього випадку не вдавався до такого небезпечного пікірування ? Містяни різні причини обговорювали. Кажуть, що колись до його хвостової частини, як баланс для рівноваги, поклали цеглу, але якісь недобрі люди її поцупили, ось МіГ і "полетів", та не так, як колись міг…

Оперативно (можуть же люди !) --- в той же день, літак підняли автокраном, поставили на його звичне місце і приварили. Та чи надовго ? Містом вже поповзли чутки, що депутати скоро літак той «спишуть» і здадуть на металобрухт.
Прикро буде, бо корюківці до сталевого птаха у парку вже начебто і звикли…

Олександр М.

передплатник "Сіверщини"







Теги:памятник, металобрухт, літак-виищувач, Корюківка


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
biggrin
avatar
2
Бедный старый МиГ… А ведь когда-то он был молодым, крепким и грозным.
Был у него свой хозяин, и они вместе с ним охраняли родное небо.
Помнит ли о нём его командир, где он сейчас, жив ли?
Да-а, не легко нынче пенсионерам, а тем более пенсионеру МиГу.
Неужели и его наша власть снимет с "довольствия", как отрешилась она от всех пожилых людей, которые строили и защищали Украину?
avatar
3
sad Я тоже плакалЪ "Птичку" жалко sad wink
avatar