реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Спецоперація ФСБ

Переговори з Китаєм напередодні "вояжу" Зеленського до Німеччини і США - спецоперація ФСБ - Роман Безсмертний

Керівництво Китаю, цікавлять декілька проектів. Перше - це технологія губчатого титану. Друге - це технології авіабудівництва: двигуни, технічна документація тощо. Третє - оренда землі (тут не одного разу окреслена цифра в 11 млн. гектарів). І четверте - це інфраструктурні проекти, до яких відноситься будівництво авіаційного і морського хабу. Все, що є в слові “інфраструктура”, є прикриттям. Насправді ці чотири пункти щільно пов’язані. І з чого починати не має значення. Я зараз чітко окреслюю інтерес китайської сторони щодо співпраці з Україною. Це перший блок, який потрібно знати, коли ми говоримо про Китай.

Друге. Насправді це глобальний і континентальний режим, який постійно коливається. Режим ймовірного допуску співпраці з різного роду державами, об’єднаннями держав і т.д. Треба чітко розуміти, що 2014 рік вніс колосальні зміни в, умовно кажучи, правила гри в цьому відношенні. Цілий ряд гравців, які були спровоковані агресивними діями Росії, кардинально змінили характер, мету своєї зовнішньої, економічної політики тощо. Але треба звернути увагу - тільки Китай не змінив цієї політики. Економічна, торговельна політика Китаю що стосовно африканських держав, що стосовно України, що стосовно будь-якої іншої країни не змінюється - вона однакова. Це, по-суті, сучасна політика експансіонізму, яка базується на красивих гучних гаслах, які декларує КПК, Сі Цзіньпін, дипломатичний корпус Китаю. Це експансіоністська економічна, фінансова, валютна, торговельна політика.

Експерти опускають один факт: отримати допомогу (кредит) від Китаю означає поступово здавати свої валютні резерви в ChinaBank на зберігання. Чомусь оце ніхто не помічає. Китай ніколи не буде "здирати 8 шкур", але буде одна вимога: золотовалютні резерви повинні зберігатися в ChinaBank. Для України це є критично.

Третє. Публічність проведення таких речей. Як тільки ви маєте діалоги зі стороною, яка наполягає на втаємниченості, то апріорі треба готуватися до “схеми”. Закритість проведення переговорного процесу свідчить про те, що інформація, яка потрапила до нас, має ще цілий ряд доповнень, які невигідні для оприлюднення обидвом сторонам. Ні ЗМІ, ні відповідні органи не говорили про питання переговорів. Публічність треба особливо мати на увазі, коли мова йде про держави, які сповідують тоталітарні, зокрема, комуністичні режими.
Четверте. Наші ціннісні орієнтири. Коли ми зіставляємо те, що було сказано попередньо, і наші ціннісні орієнтири, то вони кардинально не збігаються.

Тема фінансової, корпоративної, валютної вигоди тут в принципі не має значення. Основним є ціннісний вибір, який нами зроблено в 2014 р.

2014 рік засвідчив: Україна і українське суспільство хоче належати до цивілізованого людства. Очевидно, що процес, який тримався втаємниченим, є неконституційним і незаконним, що найгірше - він є нелегітимний з точки зору настрою почуттів суспільства.

Висновок: люди, які йшли до співпраці з Китаєм, не мають елементарної уяви, який вибір зроблено українським народом у 2014-му році. В їх діях є ознаки державної зради. Ці люди уяви не мають, яким курсом їх зобов’язало іти українське суспільство.

З моєї точки зору, те, що сталося напередодні візитів до Німеччини і США, є грамотна ФСБшна операція, яку провели через механізм агентів, які сидять біля Зеленського. Люди, які біля нього, недосвідчені або виконують завдання ФСБ.

Попри всі глобальні речі, про які ми з вами говорили вище, є один момент, який може поставити крапку на долі Зеленського як політика і президента. Інформація, яка вийшла в ЗМІ, дещо розходиться із змістом і результатом переговорного процесу і документу, який нібито підписано.

Це апріорі закладає негативний результат міжнародного вояжу, який має зробити президент Зеленський.



Теги:агенти Москви, Роман Безсмертний, фсб, Україна - Китай, команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar