реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Голова російської кротоферми

У січні 2022, за місяць до початку повномасштабного вторгнення, британська розвідка заявила: росія шукає способи мінімізувати тривалу затяжну війну – зокрема, коштом створення дружнього уряду та використання шпигунів для розпалювання інакомислення. Серед таких агентів і майбутніх маріонеткових урядовців - експрем'єр часів Януковича Микола Азаров, ексвіцепрем'єри Сергій Арбузов та Андрій Клюєв та ексзаступник секретаря РНБО Володимир Сівкович. В СБУ його називали куратором «українського питання» від російських спецслужб. Чому? Давайте згадаємо.

Ексочільник зовнішньої розвідки України Микола Маломуж стверджує - Сівкович працював в "особливому відділі" у Німеччині за часів СРСР. Саме тоді, коли там трудився агент КДБ Моль – майбутній президент росії путін. А у 1998 - став помічником другого президента Леоніда Кучми. «Росія тут дуже ефективно спрацювала. Вона бачила, хто із України готовий на такі напрямки. Вона тоді їх стимулювала, просувала в політику. Йому (Сівковичу) визначили політичний напрямок діяльності, але у межах України. Через свої контакти та зв’язки, також агентурні, політичні був просунутий на рівень помічника Кучми" – стверджує Маломуж. Із 2002-го Сівкович - народний депутат трьох скликань підряд, і це дає йому необмежені можливості до агентурного вербування нових членів злочинної мережі. Його помічником стає нинішній голова Комітету ВР з питань фінансів та податкової політики Гетьманцев. Про нього ми ще розкажемо.

Спойлер: Сівкович утік і живе на росії, а в Україні бізнес його родини дбайливо курує екс-помічник Ґетьманцев. При Януковичі кар’єра зрадника досягає справжнього піку. Слідчі ДБР кажуть, секрету немає - це був саме впливовий кремлівський "дах".

Дах – це спеціально створене 9-те ("українське") управління 5-ої служби фсб рф. До нього входили колишній заступник секретаря РНБО України Володимир Сівкович, співробітник СБУ Олег Кулініч та інші. Ця банда повинна була збирати і передавати в росію супер-таємну інформацію та підбурювати громадян України до держзради. Сівкович керував діяльністю Кулініча та залучених ним осіб щодо збору і передачі інформації росіянам.

У 2004-му Сівкович засвітився як голова слідчої комісії ВР з розслідування отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка. Того нагодували отрутою на дачі заступника голови СБУ і агента ФСБ Сацюка, з яким у Сівковича були давні зв’язки. До речі, Сацюк спокійно втік у росію, отримав там громадянство і став радником директора ФСБ. І попри те, що лікарі встановили - рівень штучної отрути діоксину в крові Ющенка у 50 тисяч разів перевищував допустимі норми, Сівкович заявив: «Немає ніяких підтверджень факту умисного отруєння Ющенко В. А. і застосування проти нього біологічної зброї». Лише через 5 років росія визнала – діоксин такої формули дійсно у них розроблявся.

З 2010 по 2013- обіймає посаду заступника секретаря РНБО. На початку грудня 2013-го – Сівковича відсторонили від посади за «перевищення повноважень». Саме він наказав силовикам жорстоко розігнати протестувальників на Майдані 30 листопада. Це підтверджує ексочільник київської міліції Коряк – мовляв, міністр МВС Захарченко (громадянин РФ) телефоном наказав виконувати всі команди Сівковича.

Що цікаво - 2021 року провадження проти Сівковича за його свавілля проти майданіців – закрили. Адже до влади прийшли його впливові друзі. Наприклад, згадуваний уже колишній помічник Данило Гетьманцев.

Окрім відверто шкідницьких дій на посаді голови комітету з фінансів та податкової політики (згадаймо, як він напередодні війни заблокував виділення грошей на ЗСУ та його податковий зашморг для малого й середнього бізнесу ) він із родиною ще й займався торгівлею з підсанкційним Іраном ( у схемі були задіяні відомий уже отруйник Сацюк та син Сівковича ). А ще - був акціонером оператора скандальної лотереї МСЛ, що належала російському оліграху Фрідману.

2022 США запровадили санкції проти Сівковича. Того ж року – ДБР повідомила йому про підозру за статтями «державна зрада» та «організація злочинних угруповань». Лише у квітні 2023 ДБР та СБУ викрили на Київщині 15 компаній, що працювали на Сівковича та ФСБ росії. Вони займалися діяльністю у сферах торгівлі, фінансів і транспортних перевезень, а прибутки - спрямовували на підтримку країни-агресора та її поплічників. Під час обшуків були виявлені важливі документи та зброя.

Валентин ШКАРУПА



Теги:агенти Москви, фсб, команда ЗЕ, єврейське лоббі, отруєння Ющенка


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Як у вас громадський консультант став екс-помічником. Я розумію їсти хочеться, але ж не на стільки.
avatar