реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Спалювали траву - погоріли хати

- 6 квітня нам поступила інформація про займання у Свірку Хлоп’яницької сільради, - розповідає Владислав Коренець, начальник 10 ДПРП. - О 12.20. Ми одразу виїхали. На пожежу приїхали і пожежники з Авдіївки та Хлоп’яників. Було 3 машини і трактор з лісгоспу. На той час горіли хати, які неексплуатовані. Одразу оборали землю, щоб недопустити загорання жилих будинків. У тому напрямку ми і воду подавали. Тоді допомогли лісівникам рятувати ліс.

- Чому виникла пожежа?
- Хтось із мешканців почав випалювати траву. Її згоріло близько 20 гектарів. На жаль, ми не встановили ту особу, бо були зайняті гасінням пожежі. Скільки ще можна розповідати людям про важкі наслідки від спалювання трави? Суха погода і некошені зарослі у селі призвели до швидкого займання будинків. Добре, що згоріли нежилі приміщення!

- Довго тривало гасіння?
- На пост ми повернулися о 16.30.

Винуватець хто?
- Я якраз був у Сосниці на сесії, як мені подзвонили, - каже Петро Маковка, Хлоп’яницький сільський голова. - Горів лівий бік, де хати якраз. А рік тому попередній голова пожежну в селі закрила. Я ще минулого року домовився з двома шоферами при пожежі сідати за кермо нашого ГАЗ-53 і їхати гасити. Наша машина має 3-кубову бочку. От я тим шоферам і подзвонив. І в Сосницю також. Ще й в Авдіївку Віктору Іващенку. Ото й приїхало аж 3 машини одразу. Викликав і лісівників, бо село ж у лісі. Якби зайнявся, біди було б багато. А так спільними зусиллями вогонь здолали.

- І які втрати?
- Згоріли повністю 2 нежилі хати (там вже давно ніхто не живе) і 3 сараї. Люди не постраждали.

- Винуватця вдалося встановити?
- Ні. Я того ж вечора зі всіма переговорив. Зараз у Свірку проживають вісімнадцятеро людей. Винуватого не знайшли. Дякую всім, хто допоміг боротися з пожежою.

Олена ЯСИНСЬКА, газета "Час"



Теги:Хлоп'яники, Сосницький район, пожежі, Олена Ясинська


Читайте також



Коментарі (0)
avatar