реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Сопляк", "малолєтка" -- почув журналіст від Леоніда Яковишина

Не встигла вщухнути перша хвиля скандалу, пов’язаного з тим, що мені як кандидату в народні депутати України відмовили друкуватися в газеті «Чернігівщина», а куплені журналюги та редактори назвали це провокацією, яку я нібито спеціально влаштував, знову газетка показала всім, що вона просто «інструмент» в руках політичних ляльководів .

На минулій неділі по області багатотисячним тиражем розійшлася ситуація довкола прямого порушення законодавства про вибори керівництвом та власниками кишенькової газети «Чернігівщина». Більшість ЗМІ подали дійсно об’єктивну інформацію з цього приводу, а от «Чернігівщина» знову показала те, що вона вірно служить хазяїну, Леоніду Яковишину. Нагадаю, що редактор газетки, а по іншому її важко назвати, пан Супронок у своєму опусі вказав на те, що я здійснив заздалегідь сплановану провокацію і з усієї сили, будучи чи то у нетверезому стані, чи то просто неадекватним, ломився до них в редакцію з відеокамерою та вчинив лайку з нібито власником квартири. Чомусь пан Супронок не згадав, що цей власник - довірена особа кандидата в депутати по 208 округу. Та всі ці факти вже не мають ніякої ваги.

Задля того, щоб продемонструвати всім, що я дійсно мав намір публікувати свою агітацію в «Чернігівщині» і жодним чином не ставив на меті вчиняти по відношенню до редакції провокації, відкинувши власні амбіції з метою подальшого уникнення протистояння між мною і газеткою «Чернігівщина», по телефону зв’язуюся з «іграшковим» редактором. В чемній розмові з ним домовляємося не поливати брудом один одного, погасити конфлікт. Він також заявив мені, що нібито власники дають добро на те, щоб я у них публікувався, тому домовилися зустрітися на початку робочого тижня для укладання договору. «Тільки можуть виникнути запитання до Ваших матеріалів» - зробив зауваження редактор.

Настав вівторок 11 вересня. Зранку зателефонував до Супронока і домовилися з ним про мій приїзд до редакції цього дня. Тож не гаючи часу відправляюся до Чернігова. Той самий будинок по вулиці Героїв-Інтернаціоналістів, той самий другий корпус, і та сама квартира, до якої мене зовсім недавно не впускав колишній видатний чернігівський політик Голець. Щоправда, на дзвінок домофону ніхто в редакції не відповідав, та це не стало проблемою, нам допоміг мешканець будинку. Підійшовши до квартири обережно дзвоню в двері, щоб не розцінили як провокацію. Двері відкриває працівник державної служби охорони. Чемно з ним вітаюся, показую документи. У працівниці редакції запитую де редактор, на що вона мені відповідає, що його немає і запропонувала нам його почекати, а сама в дещо розгубленому стані зайшла до службового кабінету редактора, де сидів хазяїн газети - Герой України. В сусідній кімнаті, де висіли портрети Сталіна та Рудьківського ховався власник квартири Голець, який лише на мить визирнув через двері. Напевно побоявся вийти, щоб знову не ляпнути зайвого та в котрий раз зганьбитись.

Леонід Григорович, протеже та довірена особа кандидата в депутати Валерія Марченка, покликав мене до кабінету, при чому зробив це в такому тоні, що повністю підтвердив розмови про те, що до людей він ставиться як до екскрементів. Далі почав репетувати на мене, що я «взагалі ніхто», «сопляк», «малолєтка» та дав вказівку охороні вивести мене з приміщення редакції. Скажу відверто,що такого поводження від поважної людини я не очікував, а тому полишив редакцію не вчиняючи жодних скандалів та не ведучи зйомку. Нехай це залишиться на їх совісті.

Не знаю як для читачів, та для мене все зрозуміло. Та не зважаючи на це я публічно закликаю власників та керівників газети «Чернігівщина» укласти зі мною договір про розміщення агітації та не порушувати Закон України «Про вибори народних депутатів України», який гарантує кандидатам вільний доступ до засобів масової інформації будь-якої форми власності.

Також я хочу звернутися і до свого опонента Валерія Марченка.
Пане Валерію!

Ми з вами – люди однієї формації. Наше становлення відбувалося вже за часів незалежної України. Нам не властиві елементи старої політики, яку будували колишні комуністи. Нам треба будувати нову Україну.

Прошу Вас відповісти на низку питань, які хвилюють не лише мене як Вашого суперника, але і наших виборців:
1) Який вплив на Ваше висування кандидатом у народні депутати мав Леонід Яковишин?
2) Ви практично все свідоме життя працювали на Чернігівщині. Якими досягненнями можете похвалитися, що покажете виборцям в якості доказу ефективності своєї роботи?
3) Хто з відомих людей нашого краю підтримує Вас та Ваше прагнення стати народним депутатом?
4) До якої фракції Ви вступите в разі обрання до Верховної Ради, адже Ви – позапартійний.
5) У своїй передвиборчій програмі Ви пропонуєте ухвалити або змінити 8 існуючих законів. Чи маєте Ви попередні напрацювання у цьому питанні? Де можна з ними ознайомитися?
6) Серед Ваших пропозицій – внесення змін до Конституції. Чи готові Ви об`єднати навколо себе 300 народних депутатів? За рахунок чого Ви це зробите?

Прошу дати відповідь на ці запитання у зручній для Вас формі на шпальтах зручної для Вас газети «Чернігівщина». Зі свого боку висловлюю готовність відповісти на Ваші запитання. Пропоную провести публічні дебати в ефірі телевізійного каналу, який ми визначимо разом.

Максим БІЛОУСЕНКО



Теги:Яковишин, округ 209, свобода слова, Чернігівщина


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
З Білоусенка такий же журналіст, як з мене китаєць. Журналісти так не поводяться і, по-друге, так і такого не пишуть.
А "сопляк" і "малолєтка" - то Яковишин усе правильно сказав. Просто він не знає такого сучасного визначення, як "троль". Білоусенко - типовий троль-провокатор. У даному разі - на побігеньках у Іван Іванича.
То Голець у першому випадку з провокатором грався, сміючись. А Яковишин гратися не любить.
avatar
2
Яковишин в людях всеж таки розбирається. Якщо каже, що воно говно, сопляк, то мабудь так воно і є. А білоусенко дурник, ще й статтю з таким заголовком понасилав у всі видання. Ось, читайте, я сопляк! От дурко.
avatar