реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Сьогоднішні хроніки боротьби за мову

Нині найсильніша людина світу Василь Вірастюк таки підняла найбрудніший в Україні мандат і відразу скористався ним на користь «руского міра» - проголосував за включення в порядок денний русифікаторських законопроєктів 5554 і 5554-1.

Pавдяки 5 голосам «Голосу» русифікаційні законопроєкти 5554 і 5554-1 включили до порядку денного сесії.
Це Ярослав Железняк, Ярослав Рущишин, Кіра Рудик, Роман Костенко, Андрій Осадчук - ваші голоси стали вирішальними.
Вам теж «какая разніца?»

Просто зараз Зеленський і його партія розгорнули найнахабніший з часів Януковича наступ на українську мову.
Днями парламент провалив незаконну спробу пропхати в порядок денний законопроєкти 5554 і 5554-1. Які зривають набуття чинності нормами закону про українську мову демонстрування фільмів.

Але сьогодні ці проєкти знову стоять на включення до порядку денного у внесеній спікером постанові! Пане Голово! Ви знаєте статтю 96 регламенту: включати питання до порядку денного можна виключно після розгляду на комітеті і надання висновку. Ці проєкти не розглядалися на комітеті! Тому просимо під стенограму повідомити про вилучення цих проєктів з переліку.

Ще нахабніший замах на український інформаційний простір влада намагається провести через гуманітарний комітет. Незаконну спробу засідання якого ми припинили вчора, але сьогодні воно скликне знову!
З єдиною метою – у винесений на друге читання законопроєкт 4107 запхати поправки, якими українське телебачення взагалі виводиться з-під дії закону про мову! Це стосується і мови демонстрації фільмів, і мови телереклами, і мови передвиборчої агітації, й інших норм. На словах борячись з олігархами, влада спільно з ними допомагає агресору русифікувати наше телебачення.

Якщо Ви зневажите закон і відкриєте шлюзи для реваншу русского міра, це спровокує новий мовний майдан.
Українці не терпітимуть настільки нахабного замаху на нашу мову й національну безпеку. Українці чинитимуть опір.

Парламент почав розгляд законопроєкту 4107 - БЕЗ ПРАВОК Потураєва, які русифікують українське телебачення. Відтак Потураєв відмінив засідання комітету.
Отже цю атаку на мову ми теж відбили.

Володимир В'ЯТРОВИЧ



Теги:голос, русифікація, українська мова, Потураєв, Володимир В'ятрович


Читайте також



Коментарі (0)
avatar