реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Сьогодні закривають школу: амінь селу!

Сьогодні на сесії Новгород-Сіверської районної ради ліквідовуватимуть школу І-ІІст. у с. Лизунівці.

Кількість діточок у школі напередодні початку нового навчального року балансує між 24-26! Начальники кажуть, що не можуть вірити ніяким очікуваним прогнозам, а тому - краще ЗАКРИТИ, щоб не мати клопоту!? А вже кілька днів спостерігається напруга як у колах батьківських, бо знають, що відтепер переходять на режим геть невпевненого життя, так і у пересічних громадян, що переймаються долею села. Адже віднині на його майбутньому ставиться КРАПКА!

Так, подібна до життя на останніх силах, яке відчули ті населені пункти, де ліквідовано школи, садочки, медпункти, клуби. Будяки, скажені лисиці, наступ верболозу, неконтрольоване згоряння трави , відсутність нормального забезпечення навіть хлібом...А все починалось з закриття школи.

У Лизунівці мальовничий ставок, горіховий сад і море квітів на шкільному подвір'ї! А ще-музейна кімната з багатющим скарбом історичної минувшини села. Сотні артефактів, добрі, лагідні та високого рівня педагоги. Серед них-Олена Коврижко, найталановитіша на сьогодні працююча викладачка української з багатющою домашньою бібліотекою та першою авторською програмою з народознавства у районі на початку 90-х...

Тепер-фінал. Приїхали. Ставиться крапка. З 1 вересня, як і у десятку подібних, у Лизунівському храмі знань гулятиме ВІТЕР! Амінь.

Борис ДОМОЦЬКИЙ



Теги:Борис Домоцький, Лизунівка, закриття школи, Новгород- Сіверський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar