реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Снаряди знаходять і на дачі

З настанням весни кожного року в ході проведення земляних робіт на полях, присадибних ділянках, у лісах фіксуються непоодинокі випадки виявлення населенням вибухонебезпечних предметів, які залишила Велика Вітчизняна війна.
6 квітня господар одного з дачних будинків садового товариства "Восход", що поблизу м. Ніжин, копав ямки під стовпчики для нового паркану і наткнувся на артилерійський снаряд калібру 76 мм.
Того ж дня у с. Ковпита Чернігівського району місцеві жителі під час проведення земляних робіт виявили ручну гранату РГД-33.

7 квітня працівники СТОВ "Прохорське" с. Прохори Борзнянського району возили з кар’єру пісок для поновлення дороги до складського приміщення товариства. Бульдозерист під час розгрібання піску виявив 152 мм артилерійський снаряд.
В усіх зазначених випадках, фахівцями піротехнічної групи аварійно-рятувального загону спецпризначення УМНС в області було обстежено прилеглі території, проведено комплекс необхідних запобіжних заходів та знищено вибухонебезпечні предмети.

Слід зазначити, всі ці снаряди, бомби, міни, гранати тощо, які пролежали в землі майже 70 років, знаходяться у небезпечному стані.

У зв’язку з цим, рятувальники звертають увагу населення на необхідності дотримання заходів безпеки. Якщо виявлено боєприпаси, або схожі на них невідомі предмети, ні в якому разі не можна їх чіпати. За допомогою палиць, мотузки та яскравої тканини необхідно огородити місце небезпечної знахідки і не допускати до нього людей, а тим більше дітей. Про подію повідомте до оперативно-рятувальної служби по телефону - 101, або в міліцію – 102.

Прес-служба УМНС в Чернігівській області



Теги:надзвичайні події, мнс, Ніжин, Прохори, Ковпита


Читайте також



Коментарі (0)
avatar