реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Служба зовнішньої розвідки попереджає: РПЦ шкідлива для України

В Службі зовнішньої розвідки (СЗР) України розповіли про загрози з боку Російської православної церкви (РПЦ) для держави, Православної церкви України (ПЦУ) та українських вірян.
Про це розповів голова СЗР Валерій Кондратюк, інформує УНН.

“Одна з форм кремлівського тиску на нашу державу — просування ідеї „русской православной церкви“. Російські спецслужби, маючи важелі тиску на релігійну сферу, використовують РПЦ одночасно і як „жорстку“ (інспірація протестних акцій, що можуть легко перерости в показові зіткнення з правоохоронцями або провокаторами), і як „м’яку“ силу (вплив на уми вірян)”, зазначив головний розвідник.

Кондратюк додав, що на цьому напрямі Росія використовує всі наявні технології для протидії процесові становлення ПЦУ, маніпулюючи почуттями українських віруючих і намагаючись усіляко зберегти свій вплив на них.

Ще один спецпроєкт Кремля — спроби створення й легалізації в регіонах України парамілітарних формувань у рамках релігійних громад з наділенням їх правоохоронними функціями. Йдеться про активізацію діяльності проросійських „козацьких“ організацій, які намагаються на місцевому рівні дублювати функції поліції з охорони громадського порядку”, — повідомив голова СЗР, додавши, що такі випадки фіксувалися, зокрема, у Київській, Вінницькій та Запорізькій областях.

Раніше повідомлялося, що у Службі зовнішньої розвідки не виключають повномасштабного вторгнення Росії в Україну.
"Діло"



Теги:Служба зовнішньої розвідки, митрополит Онуфрій, УПЦ МП, РПЦ, гібридна війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar