реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чому я не вірю о. Петру Казновецькому?

У мережі поширено листа чернігівського священника о.Петра Казновецького до свого предстоятеля - глави УПЦ Московського патріархату митрополита Онуфрія Березовського. Деякі медіа вже поширили цього листа з радісним заголовком "Духовна крига скресла!". Ой-вей, як кажуть в одному народі, наближеному до батьківщини Ісуса Галілеянина...

Спершу гляньмо хто такий о.Петро Казновецький? Настоятель цілого церковного комплексу, побудованого на доходному місці - біля ринку "Нива". І хоча він підписується як настоятель комплексу Всіх святих чернігівських, але в цьому ж комплексі є церква новомучєнікав россійскіх. І це увів той же о.Петро. Ще недавно біля його ж церкви виставлялися лозунги- білборди, писані не українською мовою. Відповідна там пропаганда і всередині.

То може йому треба вірити, бо прозрів? Так, він доволі об'єктивно пише про стан, у якому перебуває керований митрополитом Онуфрієм уламок російської церкви. РПЦ він справедливо називає антихристиянською, державною, заполітизованою "на чолі з предтечею антихриста Путіним". То що ж, питається в задачі, заважало досі і заважає сьогодні о.Петру вийти з такої церкви? І перейти у визнану, тобто канонічну, вселенським патріархом (а також Олександрійською, Елладською та Кіпрською церквами) Православну Церкву України? Відповіді на це питання нема. Хоча у листі о.Петро визнає, що УПЦ МП є невіддільною досі частиною РПЦ, що підтверджує статут РПЦ.

Добре, а що ж він пропонує? Вийти Онуфрію зі складу синоду російської церкви! Все. Крапка. І що далі? Якщо о.Петро знає і цитує канони, то розуміє, що це буде ще одна форма маскування залежності його церкви від РПЦ і патріарха Кіріла Кривавого. Тільки маскування. Бо вихід Онуфрія чи когось іншого з єпископату УПЦ МП зовсім не виводить його структуру з-під Москви. Тож доки о.Петро і подібні йому лукавлять, не переходячи у законну церкву - не вірю!

Зрештою, отець Петро мав би знати вимогу Святого Письма: "Говори "так-так" або "ні- ні". Все інше від лукавого".

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:широка війна, митрополит Онуфрій, УПЦ МП, РПЦ, Василь Чепурний


Читайте також






Коментарі (0)
avatar