реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Складна Бірма з комуністами та такинами...

Громадянська війна у Бірмі вважається однією із найдовших у минулому столітті й може суперничати із колумбійською громадянською війною.

Внаслідок розколу у так званій "Антифашистській лізі народної свободи", комуністична партія Білого Прапора розпочала партизанську війну - комуністи мали заздалегідь облаштовані тренувальні табори та опорні бази у джунглях, їх підтримував Пекин, на їхньому боці воювали ще й партизанські армії декількох народів, що були свого часу васалами бірманської імперії та намагалися створити власні держави.

Головними супротивниками комуністів та головними рятівниками бірманської імперії вже під іншим прапором були такини (націонал-соціалісти), із яких власне й складалася тодішня бірманська армія. На тлі того довгого та лютого кривавища, яке розгортається у теперішній Бірмі, не зайвим буде нагадати те, що Аун Сан Су Чжі є дочкою верховного такина та засновника бірманської армії й тоді зрозумілішим стане те, чому китайці називають теперішній бірманській неспокій "реорганізацією місцевого кабінету міністрів" . Через московсько-пекинське внутришньовидове протистояння, режим такинів був трохи що не єдиним націонал-соціалістичним, антиринковим та антимаркистським (із міцною брахманською домішкою) режимом, що мав підтримку СРСР.

Фактично, спадковою такинкою є й Аун Сан Су Чжі, адже саме її відданість сакральному бірманському імперіалізму змусила колективний Захід розчаруватися у ній та змінити своє захоплення на стриману гуманістичну огиду. Втім, про те, що відбувається у сучасній Бірмі, треба говорити окремо. Й це буде дуже складна розмова.

Ігор СКРИПНИК



Теги:Бірма, комуністи, Ігор Скрипник


Читайте також



Коментарі (0)
avatar