реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Скільки російських агентів в Україні?

В Москві застрелився з нагородного пістолета 90-літній генерал-майор СВР Лев Соцков. Ходяча енциклопедія злочинів совецької і російської влади. Причому немає сумнівів, що застрелився сам. Дід вже нікому не був цікавий. Більше 40 років працював в інших країнах, створював агентурні мережі.

Саме такі люди створювали агентурні мережі в Україні, яка завжди розглядалась Росією як потенційний ворог. А в Україні - ні. Лише одиниці розуміли, що рано чи пізно росіяни пустять в хід всі ресурси, які мають. Так все і сталось. Ми завжди "не готові". Завжди для нас агресія Росії стає чимось раптовим.

Тим часом відомий український соціальний психолог Олег Покальчук вважає, що в Україні працює до 100 000 російських агентів на різних рівнях влади та суспільства.

"Наприкінці свого існування центральний апарат Штазі налічував понад 4 000 людей. А кількість агентури в ФРН на 16 млн її громадян становила десь 30 000 осіб різного рівня. Екстраполюйте це на українську демографію і зрозумієте, скільки прямої агентури довкола нас сьогодні. Під час війни ще більше агентів інтенсифікується, засилається, легендується", - наголосив Покальчук.

Особисто я вважаю, що справжніх агентів типу "перекладача Гройсмана", який справді був завербований і працював на російську розвідку, не так багато. Просто тому, що СРСР та Росію неможливо порівнювати за можливостями та ресурсами. Різний рівень. І різна якість матеріалу.

Але мені дуже хотілося б, щоб російська агресія та росіяни перестали бути для нас несподіванкою. Ми маємо завжди очікувати від них найгіршого. Всі наші плани розвитку мають будуватись від простої істини: "Росія - підступний ворог, який ніколи не залишить нас в спокої". Ми маємо використовувати будь-яку можливість, щоб знищити загрозу.

І для цього потрібно, нарешті, повністю викорінити все російське в Україні. Видрати з корнем. Вирвати і викинути все, що хоч трохи асоціюється з Росією або СРСР. І проводити масштабну освітню програму, яка має демонструвати злочини, скоєні росіянами. Тоді наступне покоління українців отримає імунітет від покидьків типу Соцкова. Бо вони вербують не тому, що талановиті. А тому, що серед українців були лояльні до Росії люди.

Валентин ШКАРУПА



Теги:КДБ, Олег Покальчук, агенти Москви, фсб


Читайте також



Коментарі (0)
avatar