реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Скільки автомобілів потрібно Соколову?

10 травня під стінами Чернігівської міської ради політична партія Демократичний Альянс провела брифінг на тему «Скільки автомобілів потрібно Соколову?». Під час брифінгу голова Чернігівської обласної організації ДемАльянсу Андрійченко Ігор нагадав передісторію отримання автомобілів міською радою:

«Деякий час тому Чернігівською обласною організацією Спілки ветеранів-афганців Чернігівській міській раді було передано в безкоштовну позичку автомобіль Toyota Camry приблизною вартістю від 265 до 425 тисяч гривен. Зауважимо, що в цій громадській організації, міській голова Олександр Соколов займає керівну посаду.

Для з’ясування даного питання ПП «Демократичний Альянс» було направлено запит до міської ради, метою якого було отримання копій документів відповідно до яких відбувалась передача авто. На що, міська рада відповіла, що дана інформація не відноситься до публічної інформації.

Демократичним Альянсом було подано скаргу до міської прокуратури з метою зобов’язати міську раду надати документи, але нажаль прокуратура стала на бік Соколова і підтвердила висновок міської ради. А не публічна, з точки зору міської ради означає, що жителям міста НЕ ПОТРІБНО знати звідки і яким чином були отримані Соколовим автомобілі. До того ж відповідний Закон прямо говорить, що публічною також є інформація, якою володіє орган влади.

Однак міська рада отримала в 2012 році не тільки Toyota Camry, а ще й Toyota Corolla приблизною вартістю від 156 до 223 тис.грн. Тобто загальна вартість цих отриманих двох автомобілів складає від 421 до 648 тис.грн.

Знову Демократичним Альянсом було надіслано запит щодо джерел надходження вже Toyota Corolla, але на жаль відповідь Чернігівської міської ради була аналогічною попередньому запиту.

В результаті аналізу отриманих документів Демократичним Альянсом вже направлена скарга до Управління СБУ в Чернігівській області та дві скарги до Генеральної прокуратури, перша по діям міської ради, друга про бездіяльність місцевих органів Прокуратури. Але поки, на реальні результати сподівань не багато».

Під час брифінгу представники ДемАльянсу збирали у чернігівців підписи під зверненням до міського голови Олександра Соколова з вимогою оприлюднити джерела надходження автомобілів до міської ради.

Для того, щоб міський голова звернув більшу увагу на дане звернення, воно було зроблено дуже великим 1,5 на 2 метри. Небайдужі чернігівці підписалися під зверненням і після цього представники Демократичного Альянсу понесли дане звернення в канцелярію міської ради. Працівники міськради були немало здивовані розміром звернення, проте прийняли його до розгляду.

Під час проведення акції до представників Демократичного Альянсу вийшли заступник міського голови Віхров Станіслав Григорович та начальник юридичного відділу Вовк Павло Іванович, які аргументували позицію міської ради, чому дана інформація є закритою.




Теги:Олександр Соколов, Корупція, службові автомобілі, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar