реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Сів на лавку і … зарядив гаджет

Десять паркових лавок встановлено в Чернігові у центрі міста, але не простих – на них єсонячні панелі і можливість підзарядки телефонів.

Як пояснив заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако, це подарунок місту від ПАТ Сан ІнБев Україна. « Ми вдячні за такий подарунок місту до Нового року. Так, це дійсно повністю ініціатива меценатів і їх же кошти. Міська влада тільки дала дозвіл на встановлення і ми спільно визначили місце. Там вони залишаться, як мінімум, до реконструкції цієї ділянки скверу. Потім – або залишаться, або будуть переміщені в інше місце. Я закликаю всіх чернігівців цінувати і берегти ці об’єкти інфраструктури, адже вони служать усім і роблять життя в нашому місті комфортнішим і сучаснішим. Окрім того, що за ними наглядатимуть сили правопорядку, я сподіваюся, що і самі чернігівці відреагують, якщо на їх очах хтось почне пошкоджувати ці об’єкти. Нехай вони служать довго і стануть одною з родзинок Чернігова, яка буде приємною і нашим мешканцям, і гостям міста», - прокоментував Олександр Ломако.

Протягом світлового дня панель заряджається від сонця, а тоді акумулятор дає енергію для зарядки. Пристрої розраховані на наш клімат і на витримання ваги людини. Розробники кажуть, що навіть якщо протягом 3-4 днів не буде сонця, розсіяного світла вистачить для зарядки. Одночасно на одній лавці можуть заряджатися 4 гаджети.

"Голос України"



Теги:Олександр Ломако, Чернігівська міська рада, САН ІнБев Україна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar