реклама партнерів:
Головна › Новини › Тут я живу

"Сірі велетні" живуть в Олександрівці

Не лякайтеся. Йдеться не про якісь незвичайні істоти, а про особливу породу кролів вагою до 7 кг, яких розводить колишній безробітний, а нині успішний підприємець Сергій Александров з Олександрівки, що в пригороді Чернігова. За ними він їздив аж до Харкова. Там такий кролик коштує 400 грн. Придбав шестеро. Окрім «сірих велетнів», завів звичайних кролів. Так розпочав свій власний бізнес.

Щодо стартового капіталу, то його Сергій отримав за сприяння служби зайнятості, скориставшись виплатою всієї суми допомоги по безробіттю одноразово. Вона склала близько 13,5 тисяч гривень і стала, за словами молодого підприємця, вагомою підтримкою для започаткування бізнесу.

Сергій Александров за професією будівельник, працював бетонярем в одній із столичних фірм. Коли фірма розпалася, не витримавши конкуренції в умовах фінансово-економічної кризи, опинився без роботи. Довелося повернутися додому. Та сидіти без діла, розраховуючи на допомогу по безробіттю молодий чоловік не міг, адже на його з дружиною утриманні двоє маленьких дітей та й необхідно було добудовувати власний будинок. Отож, поміркувавши, вирішив зайнятися тим, чим займалися його батьки, що було відоме з дитинства. Так народилася бізнес-ідея – розведення кролів. На сьогодні їх у господарстві вже 40, та ось-ось підприємець чекає на поповнення потомства «сірих велетнів».

На запитання, чи приносить започаткована справа прибуток, Сергій відповідає «так». На базарі кролятина користується неабияким попитом, 1 кг продають за 60 грн. Та справа до ринку не доходить, оскільки коло постійних клієнтів складається із сусідів та знайомих, від яких навіть наперед поступають замовлення. Та це й не дивно, адже у даному випадку покупці можуть бути впевнені, що купують екологічно чисту продукцію.

Надійною підтримкою чоловіка стала дружина Світлана. Відтак у господарстві, окрім кролів, з’явилися кури, нутрії, китайські поросята. «Нелегко зі всім цим упоратись, всьому дати раду, трудитися доводить «від зорі і до зорі», - каже жінка, - та це ніщо у порівнянні з задоволенням від результатів своєї праці».

Світлана Шеремет, начальник відділу оргроботи та взаємодії з соціальними партнерами і громадськістю

Джерело: Чернігівський ОЦЗ




Теги:служба зайнятості, кролі, бізнес-ідея, сірі велетні


Читайте також



Коментарі (0)
avatar