реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Симон Петлюра" не розмовляє українською

Відразу хочу сказати, що це повідомлення - не про фільм. Я його ще не бачив. Але й про фільм. І це не парадокс.

Мова - про виконавця ролі Симона Петллюри Сергія Фролова. Випадково днів десять тому прослухав інтерв'ю з ним на Українському радіо. Довго шукав, бо в розкладі програм УР не було цієї програми. Знайшов на "Голосі Києва". https://www.facebook.com/goloskyjeva/videos/229623541231766/

Так-от, "Симон Петлюра" не лише не розмовляє українською. Він навіть не знає, чи зможе ще зніматися в українськомовних фільмах - для цього треба вивчити українську. А як він грав у цьому фільмі, запитаєте? Якщо не помиляюся, його дублювали.

Режисер фільм з бюджетом 48 мільйонів гривень, з яких майже половина - державні гроші, не зміг знайти на роль Петлюри українськомовного актора. З п'ятьох претендентів він відібрав саме театрального актора, який не володіє українською. А це ж - основний інструмент для артиста, який грає в українськомовному кіно.

До речі, Олесь Янчук знайшов міце в картині не лише для міністра культури Євгена Нищука та своєї доньки, але й для керівника справ Мінкульту. Аргумент в Янчука "залізний": Я спостерігав за ним кілька років і давно хотів залучити у свою стрічку. Для мене у художньому кіно важливо, щоб актори не грали, а жили”.

Тарас МАРУСИК



Теги:українска мова, Янчук, Таємний щоденник Симона Петлюри, Тарас Марусик, українські фільми


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Постать Петлюри суперечлива.Слід розібратися з його возвеличенням.
Цьогоріч минає століття Гетьманату Павла Скоропадського. З ним більш-менш зрозуміло. Держава ніяк вшановує цього видатного державника: ні монети-банкноти, не те що фільму.
avatar