реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Штрафи зросли вп'ятеро

Штрафи за незаконну вирубку дерев, знищення диких тварин і птахів, забруднення земель зросли у середньому в п'ять разів.

Відповідно до статті 65 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» Кабінет Міністрів України 24 липня 2013 р. ухвалив Постанову № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди від порушень законодавства про природно-заповідний фонд».

Документ розроблений Міністерством екології та природних ресурсів. Він скасовує аналогічну постанову від 1998р. і значно збільшує штрафи за знищення флори і фауни, засмічення територій і несанкціонований в'їзд транспорту в заповідники і заказники.

За І півріччя 2013 р. працівниками Служби державної охорони Мезинського НПП, при проведенні щоденних патрулювань території парку, щодо дотримання громадянами вимог природоохоронного законодавства на території Мезинського НПП, по фактах порушення природоохоронного законодавства було видано 40 приписів, складено 32 протоколи і 31 акт про вилучення знарядь незаконного добування природних ресурсів. Всі протоколи передані на розгляд до Коропського районного суду в Чернігівській області. По 18 з них вже винесено постанови: 2 усних попередження, 2 справи закриті судом, 4 повернуті на доопрацювання, по 10 протоколах на порушників накладено штрафів на суму 1598 грн. Загальний розмір заподіяної державі шкоди складає 6349 грн.

У зв’язку з цим адміністрація Мезинського НПП звертається до всіх жителів району та гостей з проханням дотримуватися діючих вимог чинного природоохоронного законодавства та режиму використання території Мезинського НПП. Порушники будуть притягнуті до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Детальніше про зміни обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд у межах територій та об’єктів ПЗФ можна ознайомитись на офіційному сайті КМУ http://www.rada.gov.ua.

Адміністрація Мезинського НПП



Теги:штрафи, вирубка дерев, мезин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar