реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Штефан Хедлунд: Росія тисне на інші країни через власну невпевненість

Професор Центру вивчення Росії в Упсалі (Швеція) Штефан Хедлунд вважає головними причинами тиску Кремля на сусідні країни її економічну та політичну невпевненість. Про це експерт заявив в ефірі телеканалу БТБ.

На думку Хедлунда, Москва прагне очолити блок країн, у складі якого хоче бачити й Україну. Такий крок допоможе їй тримати геополітичний баланс між Китаєм на Сході та Європейським Союзом на Заході. Науковець зазначає: економічні прогнози - невтішні для Москви. Тому Кремль хоче зміцнити свої позиції на світовому ринку за рахунок створення нового блоку країн на чолі з Росією.

«Причина, чому Росія тисне на своїх сусідів, не лише на Україну, але й Молдову, і Білорусь - не економічна, а політична, це намір перетворити Росію на центр у блоці, який зараз затиснений між Китаєм та Євросоюзом. Неважливо, що Росія робитиме для стимулювання своєї економіки. Зараз вона - це просто шматок території між Китаєм та Європейським Союзом», - зазначив Хедлунд.



Теги:Євросоюз, розпад РФ, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
І коли ми позбавимося калькування з російської чужомовних імен-прізвищ, пане Василю?
Українською вченого звати Стефан Гедлунд, бо натурально його звати Stefan Hedlund , а не так як подаєте shtefan khedlund і неправильно перекладаєте Штефан Хедлунд .
avatar