реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Штайнмайєр сьогодні в Корюківці. Чому нема поруч президента Угорщини?

Федеральний президент Німеччини Франк- Вальтер Штайнмайєр сьогодні вшанував жертв спаленої нацистами Корюківки. Перед вшануванням жертв Бабиного Яру у Києві він приїхав до українського міста, де відбулася найбільша трагедія мирного населення на окупованих Німеччиною територіях - тут через провокації радянських партизан було знищено біля семи тисяч мирних мешканців. Партизани спостерігали з лісу, як протягом трьох днів мадяри палили Корюківку. Партизани не втручалися...

Вперше такий високий представник Німеччини віддасть шану жертвам, що загинули від рук його предків (не в прямому сенсі - його предків, а в загальному). Раніше на траурні церемонії приїздили посол та інші дипломати Німеччини. Але чому ніколи нема представників Угорщини?

Адже, хоча наказ віддавав німець - начальник штабу 399-ї головної польової комендатури у місті Конотоп Байєр Бруно Франц, палили місто і вбивали уцілілих українців мадяри з 105-ої легкої угорської дивізії. До речі, угорці спалили не тільки Корюківку, але багато й інших українських сіл, і не тільки на Чернігівщині.

Зрозуміло, що в комуністичний час участь угорців у геноциді мирних українців замовчувалась - влада СРСР не хотіла сваритися з прокомуністичним "гуляш-комунізмом" Яноша Кадара, очільника окупованої Угорщини. Але ж у час незалежності України, коли ми самі пишемо свою історію, все пам'ятаючи, маємо нагадати і про злочини угорців. Адже, як відомо, злочини воєнного часу проти мирного населення не мають терміну давності.

Тому й питання - коли поруч із президентом Німеччини стане президент Угорщини Янош Адер?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Україна - Угорщина, Василь Чепурний, спалені села, Корюківка, Україна - Німеччина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar