реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Школярі слово "Росія" замінили на "Україна". Вчительку вигнали...

Вчителька змушувала дітей писати про любов до Росії. Вчительку російської мови звільнили з роботи за пропагандистський диктант.

Про це йдеться у повідомленні ТСН.

Текст, який прославляє "Вєлікую Русь і Москву", вона дала учням 8 класу Ніжинської загальноосвітньої школи. Діти ж, не змовляючись, виправили у диктанті словосполучення "люблю Росію" на "люблю Україну", за що отримали низький бал. Але скандал зчинився в школі не через оцінки, текст диктанту обурив провідних освітян-філологів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вчитель диктував Москва, діти писали Київ, і так весь диктант. Текст обурив восьмикласників та їхніх батьків, розповідає мати однієї зі школярок Вікторія Гунько.

Вони пішли зі скаргою до директора школи. Директор і колектив школи стали на бік дітей і батьків. За останній рік, кажуть, в школі через викладача російської мови самі скандали. У першому семестрі вона отримала догану за бійку на уроці, тоді на її прохання цілий клас накинувся на одного учня.

Вчителька отримала догану, правоохоронці відкрили кримінальне провадження і її відсторонили від роботи на час слідства. За місяць вона відновилася на посаді через суд. Друга догана — це вже точно звільнення, запевняють у відділі освіти. Тут скликали комісію із філологів, щоб ті дослідили диктант. Це текст Олексія Суркова, радянського поета, якого в програмі немає.

Після цього випадку, батьки почали масово писати заяви про відмову вивчати російську мову і зарубіжну літературу саме в цього викладача. Вчителю повідомили про звільнення, але наказ вона не підписала.



Теги:ТСН, російська мова, Ніжин, російсько- українська війна, патріотизм дітей


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Навіть у Ніжині важко розібратися, хто є хто. Коли звертаються російською, доводиться перепитувати, звідки людина. Є такі, що років з 20 тому прибули з Росії, та так і не перейшли на українську, хоча її розуміють.  Ще дивніше, що україномовні вважають, що нема різниці як говорить людина, аби була хороша (хотів би побачити хорошого спеціаліста, який не володіє державно мовою!). Мабуть, з цієї причини-путанини і виникла можливість такого диктанту.
avatar