реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Школа в Ягідному стане музеєм

Те, що відбувалося у селі Ягідне Іванівської громади під час окупації, - один з найжорстокіших воєнних злочинів, скоєних на Чернігівщині російськими військовими.

Тепер будівля школи, у якій силою утримували у нелюдських умовах близько 300 осіб (11 померли), може стати Музеєм російської окупації.

Який він може мати вигляд, хто буде власником, де брати кошти для його впорядкування – про ці та інші організаційні моменти говорили сьогодні на засіданні відповідної робочої групи.

Наразі будівля школи законсервована. Однак, до цього процесу треба підійти ще ретельніше, аби уникнути будь-яких руйнувань. Для повного відтворення тодішньої картини варто повернути і військову техніку, яка у той час стояла навколо школи. Гостро стоїть питання статусу майбутнього закладу: буде він місцевим, обласним, регіональним чи державним; зберігати цілісно чи фрагментарно.

«Військові злочини з боку Росії, які супроводжувалися надзвичайною жорстокістю щодо цивільного населення мають бути зафіксовані. Такого не можна ні забувати, ні пробачати, - наголосила заступниця голови ОДА Жанна Шерстюк. - Наша робоча група має визначити статус майбутнього музею, розробити концепцію та, насамперед, зробити все, аби зберегти у первозданному вигляді всі існуючі предмети, які стануть експонатами цього музею»

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації



Теги:російсько - українська війна, Чернігівська ОДА, Ягідне


Читайте також



Коментарі (0)
avatar